Λογωτέχνης στη Θεσσαλονίκη!

30.10.2001
Ενα επί πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο, σχεδόν στοιχειωμένο νεοκλασικό κτίριο, στην οδό Αλεξ. Σβώλου 5 της Θεσσαλονίκης, που στη διάρκεια της κατοχής χρησιμοποιούνταν από τους κατακτητές ως χώρος βασανιστηρίων κατά των Ελλήνων αγωνιστών της Ελευθερίας, ξαναζωντάνεψε και μεταμορφώθηκε σε έναν εκπληκτικό χώρο Τέχνης
Eνα επί πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο, σχεδόν στοιχειωμένο νεοκλασικό κτίριο, στην οδό Αλεξ. Σβώλου 5 της Θεσσαλονίκης, που στη διάρκεια της κατοχής χρησιμοποιούνταν από τους κατακτητές ως χώρος βασανιστηρίων κατά των Ελλήνων αγωνιστών της Ελευθερίας, ξαναζωντάνεψε και μεταμορφώθηκε σε έναν εκπληκτικό χώρο Τέχνης.
Πρόκειται για το "ΛΟΓΩΤΕΧΝΗΣ", ένα σχεδόν πολιτιστικό κέντρο έργων τέχνης, σπάνιων αντικών και επίπλων, μοναδικών συλλεκτικών κομματιών, από τα ελάχιστα του είδους που έχει να παρουσιάσει ο ελλαδικός χώρος, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.
Τα εγκαίνια, θα συνοδευτούν από δύο σημαντικά γεγονότα:
-Θα παρουσιαστεί στο κοινό το "καραβάκι", το μικρότερο γνωστό έργο του Πικάσο, το μοναδικό έργο του μεγάλου καλλιτέχνη που βρίσκεται σε ελληνικά χέρια, στα χέρια του Θάνου Ευαγγελινού, του ιδιοκτήτη του νέου πολιτιστικού πολυκέντρου.
-Θα δημοπρατηθεί με τη μέθοδο της κλειστής προσφοράς (silent auction), ένα σημαντικό έργο του μεγάλου μας ζωγράφου Γ. Γουναρόπουλου, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν υπέρ του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών "Στοργή".
Στο "ΛΟΓΩΤΕΧΝΗΣ", έναν πολυεπίπεδο ενιαίο χώρο 600 τετραγωνικών, φιλοξενούνται εκθεσιακά αλλά και προς πώληση, σπάνια, γνήσια και εξαίρετα δείγματα Τέχνης και δεξιοτεχνίας σε αντικείμενα, έπιπλα, εικαστικά κ.α. Από το σπάνιο τραπεζάκι και την τραπεζαρία, τις βιτρίνες, τα σεκρετέρ και τα σαλονάκια του 18ου και 19ου αιώνα, έως το Γύζη, τον Παρθένη, τον Τσαρούχη, τον Κόντογλου, τον Γαϊτη κ.α.