Σταθερά προσανατολισμένος στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των Επιστημών, ο Μουσικός Λόγος, αφιερώνει τέσσερα + ένα κείμενα στις σχέσεις του μεγάλου φιλοσόφου Ludwig Wittgenstein με τη μουσική. Το αφιέρωμα συμπληρώνεται από τη μετάφραση του εξαιρετικά ενδιαφέροντος κειμένου του Klaus Angermann για την επιρροή του Wittgenstein στoν μεγάλο Ελληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου. Η μουσική πλευρά της προσωπικότητας του Wittgenstein, αν και ιδιαίτερα εμφανής στο έργο του, έχει πολύ λίγο μελετηθεί. Στα περί μουσικής αποσπάσματα προβάλλουν ανάγλυφα όψεις της προσωπικότητας του Wittgenstein : η κριτική ευστοχία, η βαθύτητα και η εμμονή στα ίδια θέματα.
Η έρευνα της ελληνικής μουσικής παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του περιοδικού: το αφιέρωμα στην εντελώς άγνωστη συνθετική πλευρά της διάσημης πιανίστριας Ρένας Κυριακού επιμελήθηκε ο Παύλος Καλλιγάς. Στον ίδιο χώρο μουσικής εντάσσεται το άρθρο του Καρδάμη για το περίφημο θέατρο San Giacomo της Κέρκυρας, αλλά και η ιστορικής πλέον σημασίας διάλεξη του Egon Wellesz για τη βυζαντινή μουσική.
Ο στόχος της κάλυψης όσο δυνατόν ευρύτερου θεματικού φάσματος θεραπεύεται και σε αυτό το τεύχος: από την "Ανάλυση με υπολογιστικές μεθόδους" του Αιμίλιου Καμπουρόπουλου και τον "Adorno και το πρόβλημα της δημοφιλούς μουσικής" της Ευαγγελίας Βαγκοπούλου στο ερώτημα περί τον Bach έρευνας "Καλά συγκερασμένο σημαίνει ισοσυγκερασμένο;" του Παναγιώτη Αδάμ και στη συγκριτική μελέτη της αρμονικής γλώσσας του Faure και του Ravel του Μάκη Σολωμού.
Ανταποκρίσεις, βιβλιοκριτικές και νέοι τίτλοι συμπληρώνουν το πλούσιο περιεχόμενο του τεύχους.
Το περιοδικό "Μουσικός Λόγος" πέρα από τη διοργάνωση της εκδήλωσης για τις σχέσεις του Wittgenstein με τη μουσική προετοιμάζει και άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο ενός πολύ σημαντικού αφιερώματος για τα 50 χρόνια από το θάνατο ενός από του κολοσσούς της μουσικής του 20ου αιώνα, του Arnold Schonberg. Πιο συγκεκριμένα το Arnold Schonberg Centre της Βιέννης, η Αυστριακή Πρεσβεία, το Ινστιτούτο Goethe, η ενωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
12- 17 Νοεμβρίου, Στοά Βιβλίου: Εκθεση με θέμα τη ζωή και το έργο του Schonberg
12 Νοεμβρίου, Ινστιτούτο Goethe : Συναυλία υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου.
15 Νοεμβρίου, Στοά Βιβλίου: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Christian Meyer, Christoph Stroux, Ιωσήφ Παπαδάτο, Χάρη Ξανθουδάκη και συντονιστή τον Πάνο Βλαγκόπουλο
16 Νοεμβρίου, Ινστιτούτο Goethe: συναυλία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ινονίου Πανεπιστημίου με τίτλο : "O τονικός Schonberg"
Το περιοδικό Μουσικός Λόγος (Εξαμηνιαία Επιθεώρηση Μουσικής) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη!
Σταθερά προσανατολισμένος στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των Επιστημών, ο Μουσικός Λόγος, αφιερώνει τέσσερα + ένα κείμενα στις σχέσεις του μεγάλου φιλοσόφου Ludwig Wittgenstein με τη μουσική. Το αφιέρωμα συμπληρώνεται από τη μετάφραση του εξαιρετικά ενδιαφέροντος κειμένου του Klaus Angermann για την επιρροή του Wittgenstein στoν μεγάλο Ελληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου. Η μουσική πλευρά της προσωπικότητας του Wittgenstein, αν και ιδιαίτερα εμφανής στο έργο του, έχει πολύ λίγο μελετηθεί.