Εθνικό: ''Οι Φάλαινες του Αυγούστου" στη Νέα Σκηνή

04.10.2001
Η Αντιγόνη Βαλάκου, η Βέρα Ζαβιτσάνου, η Νέλλη Αγγελίδου και ο Γιώργος Τσιτσόπουλος είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της εναρκτήριας παράστασης στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. "Οι Φάλαινες του Αυγούστου" είναι μια τρυφερή και συγχρόνως ανεπιτήδευτη ματιά στην τρίτη ηλικία, ένα συγκινητικό έργο, που το 1987 έγινε κινηματογραφική επιτυχία με την Μπέτι Ντέιβις και την παλαίμαχο ηθοποιό του βωβού κινηματογράφου Λίλιαν Γκις.
Η Αντιγόνη Βαλάκου, η Βέρα Ζαβιτσάνου, η Νέλλη Αγγελίδου και ο Γιώργος Τσιτσόπουλος είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της εναρκτήριας παράστασης "Οι Φάλαινες του Αυγούστου" στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Δύο αδερφές, η σαρκαστική Σάρα και η καλόκαρδη τυφλή Λίμπι, περνούν ένα Σαββατοκύριακο σε ένα νησί στην ακτή του Main. Οι σκέψεις που κάνουν οι δύο αδερφές για την πώληση του σπιτιού, στο οποίο έχουν περάσει τα τελευταία 60 καλοκαίρια, η κατασκευή ενός παραθύρου, αλλά και η ρομαντική φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ της Σάρας και ενός Ρώσου τζέντλεμαν είναι τα στοιχεία της δράσης στο έργο του Μπέρι. Μέσα όμως από αυτά τα καθημερινά περιστατικά, ο συγγραφέας αναφέρεται στον αγώνα για ζωή και στην επιβίωση, ακόμα κι όταν κανείς βρίσκεται στον προθάλαμο του θανάτου.
Μια τρυφερή και συγχρόνως ανεπιτήδευτη ματιά στην τρίτη ηλικία, στις σκέψεις, στις σχέσεις, τις αναζητήσεις και την "αθωότητά" της, ένα συγκινητικό έργο, που το 1987 έγινε κινηματογραφική επιτυχία με την Μπέτι Ντέιβις και την παλαίμαχο ηθοποιό του βωβού κινηματογράφου Λίλιαν Γκις.

Το έργο "Οι Φάλαινες του Αυγούστου" γράφτηκε το 1980 από τον Αμερικανό συγγραφέα Ντέιβιντ Μπέρι. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται πρώτη φορά.

Η σκηνοθεσία είναι του Κοραή Δαμάτη, η μετάφραση του Λευτέρη Γιοβανίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Σαριδάκη. Τη μουσική της παράστασης γράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ τους φωτισμούς επιμελείται η Ελευθερία Ντεκώ.

Ανυπομονούμε να απολαύσουμε την Αντιγόνη Βαλάκου (που πέρυσι έδωσε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της σεζόν στο "Ρόουζ"), τη Βέρα Ζαβιτσιάνου, αλλά και το υπόλοιπο καστ.

Πρεμιέρα: μέσα Οκτωβρίου