Μουσικός Ιούλιος στη Μικρή Επίδαυρο

14.06.2001
Κλασική μουσική γνωστών Ιταλών συνθετών, βραδιές έθνικ με φλαμένκο, φάδο και παραδοσιακά ακούσματα από τη Μεσόγειο, ρομαντική μουσική για πιάνο και για το τέλος αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από μια μεγάλη ερμηνεύτρια είναι τα γεγονότα του "Μουσικού Ιουλίου 2001", που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στο "Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου". Όπως και πέρυσι, η Παλαιά Επίδαυρος θα φιλοξενήσει τη "Γιορτή των Καρπών" της αργολικής γης, όλο τον Ιούλιο (κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Κλασική μουσική γνωστών Ιταλών συνθετών, βραδιές έθνικ με φλαμένκο, φάδο και παραδοσιακά ακούσματα από τη Μεσόγειο, ρομαντική μουσική για πιάνο και για το τέλος αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από μια μεγάλη ερμηνεύτρια είναι τα γεγονότα του "Μουσικού Ιουλίου 2001", που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στο "Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου". Όπως και πέρυσι, η Παλαιά Επίδαυρος θα φιλοξενήσει τη "Γιορτή των Καρπών" της αργολικής γης, όλο τον Ιούλιο (κάθε Παρασκευή και Σάββατο). Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 15 Ιουνίου στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Στοά Σπυρομήλιου τηλ. 7282000, 7282333).

Το πρόγραμμα του "Μουσικού Ιουλίου" περιλαμβάνει τα εξής:

"Δύο αιώνες μουσικής από τη Βενετία": μια αναδρομή στην προκλασική εποχή και τους Ιταλούς μουσουργούς από τους σολίστ χάλκινων πνευστών της ορχήστρας δωματίου "I Solisti Veneti", υπό τη διεύθυνση του Κλαούντιο Σιμόνε (6,7 Ιουλίου).

"Μουσικές της Μεσογείου": ένα μουσικό ταξίδι στα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι την Ιβηρική Χερσόνησο. Παραδοσιακές μουσικές από την Ελλάδα, την Μικρά Ασία, το Λίβανο και την Τυνησία, με το συγκρότημα "Εν Χορδαίς" και δεξιοτέχνες μουσικούς από τον Λίβανο και την Τυνησία. Συναυλία της Ισπανίδας "κανταόρα" Κάρμεν Λινάρες με το συγκρότημά της (13,14 Ιουλίου).

"Ρομαντική Μουσική για Πιάνο": ο διάσημος Ρώσος πιανίστας Ολιέγκ Μάισενμπεργκ θα ερμηνεύσει έργα των Σούμπερτ, Μπετόβεν, Σοπέν και Σούμαν (20,21 Ιουλίου).

"Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι για την Επίδαυρο": για δύο βραδιές το "μικρό κοχύλι" θα πλημμυρίσει με τη ζεστή, βαθιά, γνώριμη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου , η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένα και γνωστά τραγούδια (27,28 Ιουλίου).

Την πρόταση ανάπτυξης "Πολιτισμός- Αγροτουρισμός" ενισχύουν και φέτος με τις χορηγίες τους οι Επιχειρήσεις "Αφοί Μαρινόπουλοι" και ο Όμιλος "Σελόντα Γιάννης και Βασίλης Στεφανής".