Ο Φιάκας στη Νέα Σκηνή του Εθνικού

16.05.2001
Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ φιλοξενεί αυτόν το μήνα -στη "Νέα Σκηνή"- το Εθνικό Θέατρο, στηρίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το θεσμό των "Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων". Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Κούρκουλος, σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Εθνικού, αλλά και στην πρόταση που του έχει γίνει να αναλάβει το συντονισμό των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα.
Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ φιλοξενεί αυτόν το μήνα -στη "Νέα Σκηνή"- το Εθνικό Θέατρο, στηρίζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το θεσμό των "Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων".
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Κούρκουλος, σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Εθνικού, αλλά και στην πρόταση που του έχει γίνει να αναλάβει το συντονισμό των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα.
"Κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούρκουλος, "αφενός γιατί ο καθένας έχει το δικό του μπαϊράκι, αφετέρου γιατί οι υποχρεώσεις μου, ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, είναι αυξημένες."

Η πρεμιέρα δόθηκε την Παρασκευή, 4 Μαΐου, με την παράσταση "Με δύναμη από την Κηφισιά", ενώ η αυλαία θα πέσει στις 27 του μήνα με το "La Nonna".

Αυτήν την εβδομάδα:18-20 Μαΐου:

"Ο Φιάκας" του Δημοσθένη Μισιτζή, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας.
Σκηνοθεσία/Κίνηση: Θανάσης Θεολόγης
Παίζουν: Σπύρος Κωτσόπουλος, Νίκος Βασιλάκης, Σπύρος Βέργης, Νατάσα Μαρματάκη, Μαριέττα Σαββανή, Λορέντζος Φραγκούλης