Η Σαμία στο Εθνικό

16.05.2001
Μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις, που ανέβηκαν φέτος στη συμπρωτεύουσα, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και στην Αθήνα. Η "Σαμία", μια πικάντικη κωμωδία του Μενάνδρου, σε σκηνοθεσία Εύη Γαβριηλίδη και πρωταγωνίστρια την Τάνια Τσανακλίδου.
Μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις, που ανέβηκαν φέτος στη συμπρωτεύουσα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και στην Αθήνα. Η "Σαμία" είναι μια πικάντικη κωμωδία παρεξηγήσεων του Μενάνδρου. Το κουβάρι της πλοκής ξετυλίγει ο "παράνομος" καρπός της σχέσης του νεαρού Μοσχίωνα με την πανέμορφη γειτόνισσά του Πλαγγόνα. Οι δύο νέοι είναι έτοιμοι να παντρευτούν. Ωστόσο, τα σχέδια του γάμου απειλούνται από το μωρό, το οποίο "τριγυρνά" από αγκαλιά σε αγκαλιά έως ότου το περιθάλψει μια εταίρα από τη Σάμο, η Χρυσίδα. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο Μένανδρος στήνει ένα θεατρικό οικοδόμημα, με συνεχείς ανατροπές και παρεξηγήσεις, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο.

Τι: Σαμία του Μενάνδρου
Πότε: 18-27 Μαΐου
Που: Εθνικό Θέατρο- Κεντρική Σκηνή
Ποιος: Σκηνοθεσία Εύης Γαβριηλίδης- Μετάφραση Γιάννης Βαρβέρης Παίζουν Τάνια Τσανακλίδου, Σίμος Κακάλας, Φαίη Ξυλά, Νιόβη Κλαυδιανού, Μιχάλης Γούναρης, Κώστας Σαντάς, Θόδωρος Συριώτης, Νίκος Μαγδαλινός, Γιάννης Ηλιόπουλος, Αθανασία Γεωργιάδου και δωδεκαμελής χορός - Μουσική Μιχάλης Χριστοδουλίδης - Χορογραφία Ισίδωρος Σιδέρης - Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ
Γιατί: Για την πικάντικη κωμωδία του Μενάνδρου, του κυριότερου εκπροσώπου της νέας αττικής κωμωδίας, για την πρωτοτυπία της παράστασης που μεταφέρει την αρχαία Αθήνα στα τέλη του 19ου αιώνα.