Η Κλυταιμνήστρα στην πρόβα

14.05.2001
Αυλαία για το 4 Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργάνωσε και φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, με την παράσταση "Κλυταιμνήστρα. . . στην πρόβα". Η παράσταση είναι ένας μονόλογος εξομολόγησης μιας Γυναίακας-Μάνας-Ερωμένης, διψασμένης για έρωτα, για αγάπη και κατανόηση. Μιας μάνας που έχει μετανιώσει για τις αμρτίες της και ζητάει συγχώρεση από τα παιδιά της.
Αυλαία για το 4 Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργάνωσε και φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, με την παράσταση "Κλυταιμνήστρα. . . στην πρόβα". Η παράσταση είναι ένας μονόλογος εξομολόγησης μιας Γυναίακας-Μάνας-Ερωμένης, διψασμένης για έρωτα, για αγάπη και κατανόηση. Μιας μάνας που έχει μετανιώσει για τις αμρτίες της και ζητάει συγχώρεση από τα παιδιά της. Το κύκνειο άσμα της καταδικάσμενης -πλέον- Κλυταιμνήστρας, η οποία ζητάει να σταματήσουν οι καταδίκες της. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκαν οι παραστάσεις: "Στρατηγός Μακρυγιάννης - Οράματα και Θαύματα" (με τον Γρηγόρη Βαλτινό), "Κλυταιμνήστρας Δίκαιον" (με τις Φιλαρέτη Κομνηνού, Εύα Κοταμανίδου, Μαριέτα Σγουρδαίου).


Τρίτη 15 Μαϊου
"Κλυταιμνήστρα . . . στην Πρόβα", Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Ένας μονόλογος εξομολόγησης της Κλυταιμνήστρας. Μιας Κλυταιμνήστρας διαφορετικής, ανθρώπινης, απομυθοποιημένης. Ένας συνδυασμός της διαχρονικής Κλυταιμνήστρας με τη συγκεκριμένη.

Κείμενα: Ευριπίδη "Ιφιγένεια εν Αυλίδι", Αισχύλου "Αγαμένμνων" - "Χοηφόροι" - "Ευμενίδες", Σοφοκλή "Ηλέκτρα", Ι.Καμπανέλλη "Γράμματα στον Ορέστη"
Επεξεργασία κειμένων: Αφροδίτη Γρηγοριάδου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Πάνος Σκουρολιάκος
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κίτσος
Σκηνικά - Κοστούμια: Πηνέλοπη Συρογιάννη
Φωτισμοί: Γιώργος Καλτσάς
Μετάφραση: Κ. Γεωργουσόπουλου
Παραγωγή:ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης

Η παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Ώρα έναρξης 21.00.