"Existence" από τον Πάνο Φαμέλη στην «fizz gallery»

07.05.2009
H ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Πάνου Φαμέλη με τίτλο "Existence" εγκαινιάζεται στην «fizz gallery» την Πέμπτη 7 Μαΐου.

H ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Πάνου Φαμέλη με τίτλο "Existence" εγκαινιάζεται στην «fizz gallery» την Πέμπτη 7 Μαΐου.

O Φαμέλης χαρακτηρίζει το έργο του ως ένα κύκλο ζωγραφικής και γλυπτικής που διαπραγματεύεται την έννοια της ύπαρξης μέσα από την ολότητα της ζωής και του θανάτου. Αυτή η αναζήτηση προσδιορίζεται μέσα από άμορφες φόρμες που άλλοτε παραπέμπουν σε πορτρέτα δαιμόνων, μαύρες τρύπες, σκιές σκοτεινές και φωτεινές ουτοπίες. Κύρια υλικά μέσα (γλυπτική) είναι η χρωστική του λαδιού που συμβολίζει την σάρκα και τα κόκαλα ως απομεινάρια θανάτου.

Ο Πάνος Φαμέλης γεννήθηκε το 1979 στην Ελλάδα.
Από το 2000 έως το 2005 σπούδασε με καθηγητή τον Γ. Γκολφίνο στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε με άριστα, αποσπώντας υποτροφία από το ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Ενώ σπούδαζε, παρακολούθησε εργαστήριο Φωτογραφίας με τον Γ. Κατσάγγελο καθώς και εργαστήριο Χαρακτικής με τον Ξ. Σαχίνη.

Το 2008 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2005 βραβεύτηκε από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 2003-2005. Επίσης έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση.

fizz gallery, Βαλαωρίτου 9Γ, 2103607598
Από 7/5 μέχρι 30/5
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 12-3 μ.μ.,
6-9 μ.μ., Σάβ. 11 π.μ.-2 μ.μ.