Αίμα στο Θέατρο Χώρα!

23.04.2009
Μετά από την παρουσίαση της τελευταίας της δουλειάς πάνω στο Τρίπτυχο του Heiner Muller στις τουαλέτες του BIOS, η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζει από την Πέμπτη 14 Μαΐου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Jan Fabre «ΕΙΜΑΙ ΑΙΜΑ», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου.
Μετά από την παρουσίαση της τελευταίας της δουλειάς πάνω στο Τρίπτυχο του Heiner Muller στις τουαλέτες του BIOS, η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ παρουσιάζει από την Πέμπτη 14 Μαΐου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο θέατρο ΧΩΡΑ το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Jan Fabre «ΕΙΜΑΙ ΑΙΜΑ», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου.

Πρόκειται για ένα ποίημα - παραλήρημα που ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει ‘Μεσαιωνικό Παραμύθι’ και γράφτηκε το 2001 κατά παραγγελία, για το Φεστιβάλ της Αβινιόν και παρουσιάστηκε στο Παλάτι των Παπών σε σκηνοθεσία Jan Fabre.

Καθημερινές εικόνες φρίκης στα δελτία ειδήσεων από εμπόλεμες περιοχές, παιδιά σε κάθε γωνιά του πλανήτη που λιμοκτονούν, ο αόρατος πόλεμος των ιών και των ασθενειών, όλα έχουν ένα κοινό παρονομαστή, το αίμα. Το αίμα που λιγοστεύει. Το αίμα που ανταλλάσσεται. Το αίμα που αντιστέκεται...
Το αίμα όμως δεν παύει να είναι και το υλικό, ζείδωρο (δώρο της ζωής) και κίνητρο αυτής της παράστασης.

Στην πρεμιέρα του έργου θα παρευρεθεί και ο συγγραφέας του έργου, Jan Fabre.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση
: Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Σκηνοθέτης : Δημήτρης Μπίτος
Κίνηση : Ερμής Μαλκότσης
Σκηνικά : Clavie du Son
Φωτισμοί : Βασίλης Καψούρος

ΠΑΙΖΟΥΝ : Ειρήνη Δράκου, Αλεξάνδρα Καζάζου, Γιώργος Τσούρμας

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη : 21:30
Πέμπτη : 21:30
Παρασκευή : 21:30
Κυριακή : 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 19 €
Φοιτητικό: 15 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 60 λεπτά