Αντιδράσεις στη Γαλλία για την έκθεση "Bodies"

22.04.2009
Η πολυδιαφημισμένη έκθεση «Our Body», που παρουσιάζεται και στη χώρα μας και περιλαμβάνει αληθινά σώματα νεκρών ανθρώπων τα οποία έχουν διατηρηθεί με τη βοήθεια της διαδικασίας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία.

Η πολυδιαφημισμένη έκθεση «Our Body», που παρουσιάζεται και στη χώρα μας και περιλαμβάνει αληθινά σώματα νεκρών ανθρώπων - τα οποία έχουν διατηρηθεί με τη βοήθεια μιας επαναστατικής τεχνικής που ονομάζεται Πολυμερής Συντήρηση - ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία.

Με απόφασή της η γαλλική δικαιοσύνη ζητά από τους διοργανωτές της έκθεσης, που εγκαινιάστηκε στο Παρίσι τον περασμένο Φεβρουάριο, να διακόψουν εντός 24 ωρών τη λειτουργία της, εξαιτίας των αμφιβολιών που εξέφρασαν ανθρωπιστικές οργανώσεις για την "παράνομη" προέλευση των νεκρών σωμάτων.

Η διοργανώτρια εταιρεία υποστηρίζει ότι τα σώματα προέρχονται από ιατρικές σχολές της Κίνας και είναι έτοιμη να προσβάλει την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου. Έντονες αντιδράσεις, κυρίως για την ηθική διάσταση της έκθεσης νεκρών, εκφράστηκαν και στην ελληνική εκδοχή της διοργάνωσης με τίτλο «Bodies».