Η πρώτη αναδρομική έκθεση της Nelly's

23.04.2001
Η πρώτη αναδρομική έκθεση της ελληνίδας φωτογράφου Nelly's στον γερμανόφωνο χώρο οργανώνεται από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στα πλαίσια του "Ελλάδα 2001", με επιμελητή τον Matthias Harder. Θα παρουσιαστεί στο Bozen, τη Δρέσδη, το Βερολίνο, τη Βρέμη, το Tuttlingen, το Kleve και το Μόναχο, από το Μάιο του 2001 ως τον Απρίλιο του 2003. Περιλαμβάνει 80 πρωτότυπες φωτογραφίες στην πλειονότητα τους μοναδικά αντίτυπα.
Η πρώτη αναδρομική έκθεση της ελληνίδας φωτογράφου Nelly' s στον γερμανόφωνο χώρο οργανώνεται από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στα πλαίσια του "Ελλάδα 2001", με επιμελητή τον Matthias Harder. Θα παρουσιαστεί στο Bozen, τη Δρέσδη, το Βερολίνο, τη Βρέμη, το Tuttlingen, το Kleve και το Μόναχο, από το Μάιο του 2001 ως τον Απρίλιο του 2003. Περιλαμβάνει 80 πρωτότυπες φωτογραφίες, κυρίως bromoil και silver gelatine prints, μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εκτύπωση ασπρόμαυρων κυρίως φωτογραφιών, στην πλειονότητα τους μοναδικά αντίτυπα.
Το σύνολο του έργου της Νelly's ανήκει στη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη. Είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός φωτογραφιών της σε χώρα εκτός της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά, επίσης, εκδίδεται στη γερμανική γλώσσα λεύκωμα για τη Nelly's , το οποίο θα συνοδεύει την έκθεση. Το λεύκωμα θα εκδοθεί τον Απρίλιο του 2001 και θα έχει τίτλο "Nelly' s. Δρέσδη - Αθήνα - Νέα Υόρκη", επιμέλεια Matthias Harder, εκδόσεις Prestel, Μόναχο.
Η Nelly' s μαζί με τον Fred Boissonnas, τον Walter Hege, τον Herbert List, τον George Hoyningen -Heune και τον Δημήτρη Χαρισιάδη ανήκει στους σημαντικότερους φωτογράφους της Ελλάδας του 20oυ αιώνα.