'Rock Story' από τη Λεία Βιτάλη

12.03.2009
Στην «αγαπημένη και ροκ πόλη», όπως αποκάλεσε η συγγραφέας τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται το έργο της Λείας Βιτάλη (φωτογραφία), Rock Story, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Στην «αγαπημένη και ροκ πόλη», όπως αποκάλεσε η συγγραφέας τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζεται το έργο της Λείας Βιτάλη "Rock Story", μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

«Είναι ένα κείμενο όπου συναντιέται η μουσική, η πρόζα και η εικόνα», σημείωσε ο Π. Ζούλιας, προσθέτοντας ότι «το ροκ είναι το κατάλληλο κοστούμι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας».

Το Rock Story ξεκινά το ταξίδι του στη Μονή Λαζαριστών από αύριο και αφορά την ιστορία ενός ροκ σταρ και μιλάει για τα οράματα, τη μοναξιά, τις ουσίες, τον έρωτα και το απεγνωσμένο ψάξιμο της αληθινής ζωής πέρα από τις εξαρτήσεις και τη βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη.

Ένας νέος άντρας ξεπερνάει τα όριά του και πέφτει νεκρός ντυμένος τη γύμνια του πάνω στη σκηνή. Ποιος είναι; Τι ζητούσε από τη ζωή του και πώς έφτασε μέχρι εκεί; Το 'Rock Story' εμπνευσμένο από την προσωπικότητα ενός διάσημου Έλληνα ροκ σταρ, ανεβάζει live στη σκηνή το ροκ συνδυασμένο για πρώτη φορά με τον θεατρικό λόγο.

Ένα ιδιαίτερο έργο πλημμυρισμένο στη ροκ μουσική του Σιδηρόπουλου, των Rolling Stones, των Doors και άλλων. Γραμμένο με ευαισθησία και χιούμορ μιλάει για τον αληθινό άνθρωπο πίσω από τον ροκ σταρ. Ποιος είναι; Τι τον σπρώχνει σε αυτή τη δύσβατη διαδρομή και τι σημαίνει τελικά το τρίπτυχο σεξ, ντραγκς και ροκ εντ ρολ που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και λειτουργεί ακόμη;

Το 'Rock Story' μιλάει για τις ουσίες και την αυτοκαταστροφή, για τη μοναξιά μέσα στις σχέσεις των ανθρώπων, για τον έρωτα, για το απεγνωσμένο ψάξιμο της αληθινής ζωής πέρα από τις εξαρτήσεις και την βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη. Πάντα μέσα από μια ματιά ροκ.

Τον ρόλο του ροκ σταρ κρατά ο Μαρίνος Δεσύλλας και παίζουν ακόμη οι: Α. Φόνσου, Μ. Δουνεζάκη, Δ. Λαρεντζάκη, Ι. Παγιατάκη, Σ. Σπυρόπουλος, Χ. Ιωαννίδου, ενώ ζωντανά επί σκηνής εμφανίζονται και τέσσερις μουσικοί.