Τα ημερολόγια του 2004!

09.12.2003
Το e-go σας παρουσιάζει τα καλύτερα ημερολόγια του 2004!
2004, Οι ωραίοι των Αθηνών

Ο Αυλωνίτης και η Βασιλειάδου, ένα εμβληματικό ζευγάρι, μία διαμάχη διαρκής με επίκεντρο σχεδόν πάντα ένα γάμο... Πότε εκείνος κοιτάζει να την παντρέψει ως "μικρή" του αδελφή και πότε βρίσκεται ο ίδιος παντρεμένος μαζί της, αφού μεσολαβούν απάτες, κληρονομιές που σκάνε σαν στρακαστρούκες, κρυμμένοι θησαυροί, άγονοι και γόνιμοι ανταγωνισμοί...
Σε ένα πολύ ωραίο ημερολόγιο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, στο "2004, Οι ωραίοι των Αθηνών", παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ταινίες του αξέχαστου αυτού ζεύγους και κάποιες στις οποίες εμφανίζονται κατά μόνας.
Ετσι, οι φωτογραφίες τους, αποσπάσματα από τους διαλόγους τους και όλες οι χαρακτηριστικές ατάκες τους είναι συγκεντρωμένες σε μία εξαιρετική έκδοση για να μας συντροφεύουν ολόκληρη τη χρονιά!
Στις τελευταίες σελίδες του ημερολογίου παρέχονται όλες οι πληροφορίες για τις ταινίες, κατάλογος των κοινών τους εμφανίσεων και οι χαρακτηριστικότερες ατάκες τους!


Αστραψε φως... σ' ένα ξεχωριστό ημερολόγιο!

Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό κυκλοφορεί σε μία καλαίσθητη και εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μέσω αυτού του ημερολογίου- αφιερώματος, μπορούμε να περιηγηθούμε στα ποιήματα του εθνικού μας ποιητή, να διαβάσουμε διάσπαρτους στίχους του και να μάθουμε για τον "ανθρωπο Σολωμό". Πρόκειται, λοιπόν, για μία "αναγνωστική παιδιά", όπως αναφέρει και στο εισαγωγικό του σημείωμα, ο Νικήτας Παρίσης... για όλους μυημένους και μη στην ποίηση του Σολωμού.


Ο Χρόνος είναι Χρήμα

Από τις εκδόσεις Περίπλους κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο για τη χρονιά του 2004 με τίτλο "ο Χρόνος είναι Χρήμα", αφιερωμένο εξαιρετικά σ' αυτούς και, κυρίως σ' αυτές που κατορθώνουν - ισοφαρίζοντας έσοδα και έξοδα- να ισορροπούν στο τεντωμένο σκοινί του κόστους ζωής...
Πρόκειται για ένα χαρούμενο, πολύχρωμο και έξυπνα σχεδιασμένο ημερήσιο ημερολόγιο, συγχρόνως όμως απολύτως πρακτικό και χρηστικό καθώς σε κάθε σελίδα του υπάρχει ειδικός χώρος για να σημειώνονται αναλυτικά τα έξοδα της ημέρας: στο σούπερ μάρκετ, στο φούρνο, στο περίπτερο, τα έξοδα για την ψυχαγωγία, τη συγκοινωνία κ.λ.π.

Επίσης, στις σελίδες του Ημερολογίου γίνεται αναφορά σε ορισμένες σημαντικές στιγμές από τη μακραίωνα εξέλιξη του νομίσματος, στην Ελλάδα και στον κόσμο, όπως για παράδειγμα:
- Πότε και που κόπηκαν τα πρώτα μεταλλικά νομίσματα
- Τι ήταν οι "χελώνες" και τι απεικόνιζαν
- Ποιο ήταν το νόμισμα του Βυζαντίου
- Ποια χώρα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το "χάρτινο χρήμα"
- Πότε και που ιδρύθηκε η πρώτη τράπεζα
- Ποιο ήταν το πρώτο νόμισμα του νέου, μετά την Επανάσταση του '21,ελληνικού κράτους...


2004 με τον ΚΥΡ

"Ο,τι και αν ψηφίσω, η Ελλάδα με πληγώνει...."
Μία επίσης πολύ επιμελημένη έκδοση πρόκειται να μας "ταξιδέψει" στις γελιογραφίες του ΚΥΡ, να μας ψυχαγωγήσει και να μας φτιάξει τη διάθεση!