To παράξενο ζευγάρι

05.11.2003
Ενα "Παράξενο ζευγάρι" φιλοξενείται τη χειμερινή περίοδοστο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία του Γ. Μιχαλοκόπουλου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Μ. Χρυσομάλλη, στους ρόλους του Οσκαρ και του Φέλιξ αντίστοιχα. Μία πολύ διασκεδαστική, ποιοτική και καλοστημένη παράσταση γραμμένη από τον "μάστορα της κωμωδιας" Νηλ Σάιμον!
&00 Το έργο: Ο Οσκαρ (Γιώργος Μιχαλακόπουλος) είναι αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Ν. Υόρκης. Αν και καλοπληρωμένος δημοσιογράφος πάντα είναι ακάλυπτος. Καθυστερεί να στείλει τη διατροφή διαζυγίου στην πρώην του σύζυγο και έχει "ξεχάσει" εντελώς την εφορία. Ακατάστατος φοβερά, άστατος σαν χαρακτήρας και απρόβλεπτος, σκορποχέρης και ξενύχτης, ο Οσκαρ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον φίλο και συνάδελφό του Φέλιξ (Μίμης Χρυσομάλλης). Ο Φέλιξ είναι το ακριβώς αντίθετο: μονογαμικός, σπιτόγατος, απόλυτα προγραμματισμένος και πάνω από όλα μετρ των οικοκυρικών. Δεν αντέχει την ακαταστασία και του αρέσει φοβερά η μαγειρική.
Δύο άνθρωποι διαφορετικοί που, όμως, έχουν κάτι κοινό να μοιραστούν: την εμπειρία ενός ναυαγισμένου γάμου και τη μοναξιά. Κι επειδή η μοναξιά είναι βαριά, αποφασίζουν να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη. Τότε το πιο παράξενο, το πιο ανατρεπτικό, το πιο αλλοπρόσαλλο, το πιο εκρηκτικά μοναδικό ζευγάρι γεννιέται.

Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Το έργο είναι του Νήλ Σάιμον, σκηνοθετεί ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ενώ η μετάφραση ανήκει στον Ερρίκο Μπελιέ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιάννης Μετζικώφ, τους φωτισμούς ο Νίκος Καβουκίδης και τη μουσική επιμέλεια η Ηλέκτρα Παπακώστα. Βοηθός σκηνοθέτη η Ελεάνα Παπαδοπούλου.
Στο ρόλο του Οσκαρ ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και του Φέλιξ ο Μίμης Χρυσομάλλης. Ο Γιάννης Θωμάς, ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Μάκης Αρβανιτάκης συμπληρώνουν το καρέ της αντροπαρέας του έργου, ενώ η Ειρήνη Κονίδου, και η Ελεάνα Παπαδοπούλου είναι οι θηλυκοί πειρασμοί των δύο πρωταγωνιστών.

Τι μας άρεσε:
- Το ίδιο το έργο του Νηλ Σάιμον που κατά κύριο λόγο αναδείχθηκε μέσα από αυτό το ανέβασμα . Το "Παράξενο ζευγάρι" πραγματεύεται αριστοτεχνικά την ιδιαίτερη συμβίωση ενός ζευγαριού που μέσα στην ανάγκη τους να συνυπάρξουν συγκρούονται. Δύο άνθρωποι ξένοι μεταξύ τους... μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις θα επανακαλύψουν τα όρια τους και θα αναθεωρήσουν τα λάθη τους, τα ελαττώματά τους για να αποδεχτούν στο τέλος τα δίκια του άλλου.
- Η φοβερή χημεία του "Παράξενου ζευγάριου" Οσκαρ- Φέλιξ (Γιώργου Μιχαλοκόπουλου και Μίμη Χρυσομάλλη). Και οι δύο πρωταγωνιστές μας κέρδισαν μέσα από την διαφορετικότητά τους, έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας, ήταν αστείρευτη πηγή γέλιου, αλλά και προβληματισμού καθώς ο καθένας με τον τρόπο του έθιξε ζητήματα, όπως αυτό της μοναξιάς, της οικογένειας και της παντός είδους υπερβολής.
- Τα πολύ όμορφα επιμελημένα σκηνικά του Γιάννη Μετζικώφ που μύριζαν... Μανχάταν

Τι δεν μας άρεσε
Τα άβολα καθίσματα του θεάτρου. Αντενδείκνυνται για όσους είναι μεγαλόσωμοι και έχουν πρόβλημα με τη μέση και τα γόνατα.

Σε ποιον απευθύνεται: Φυσικά σε όλους! Πρόκειται για μία πολύ διασκεδαστική, ποιοτική και καλοστημένη παράσταση που σίγουρα θα χαρίσει πολλά χαμόγελα σε όποιον την παρακολουθήσει. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως ο συγγραφέας του έργου Νηλ Σάιμον έχει χαρακτηριστεί ως "Ο θεός του γέλιου" και ο "μάστορας της κωμωδίας"!




Πρόγραμμα - Να το αγοράσω;
Ναι, γιατί μολονότι δεν είναι πολύ ωραίο αισθητικά, περιέχει διαφωτιστικά κείμενα για τον Νηλ Σάιμον και το έργο, αρκετές φωτογραφίες και τα βιογραφικά όλων των συντελεστών.




Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Φροντίστε οπωσδήποτε για τα εισιτήριά σας πριν ξεκινήσετε... Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου (Πλαταιών και προφήτη Δανιήλ 3) στον Κεραμεικό, οπότε δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα στο παρκάρισμα.

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21.15
Σάββατο, Κυριακή: 18.00- 21.15

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 20 και Φοιτητικό 15 ευρώ (Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή)
Κανονικό 15 και φοιτητικό 12 ευρώ: Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο απογευματινή