Η γοργόνα και το θαλασσάκι στο θέατρο Κιβωτός

31.10.2003
Ένα λαικό μουσικο παραμύθι με τίτλο "Η γοργόνα και το θαλασσάκι" παρουσιάζει η Παιδική σκηνή "Kιβωτός" του Γιώργου Φρατζεσκάκη στο Θέατρο Ιλίσια- Ντενίση. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Φρατζεσκάκης, ενώ στην παράσταση ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Λοϊζου σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Ενα λαικό μουσικο παραμύθι με τίτλο "Η γοργόνα και το θαλασσάκι" παρουσιάζει η Παιδική σκηνή "Kιβωτός" του Γιώργου Φρατζεσκάκη στο Θέατρο Ιλίσια- Ντενίση. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Φρατζεσκάκης, ενώ στην παράσταση ακούγονται αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Λοϊζου σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ενα έργο για παιδιά, με ήχους ακορντεόν, φυσαρμόνικας, κιθαρας και μπουζουκιού, μια θαλασσινή ιστορία με ερωτά και συναισθήματα.
Στον έβδομο χρόνο λειτουργίας η "ΚΙΒΩΤΟΣ" μετακομίζει από το θέατρο Καλουτά όπου στεγαζόταν όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα από τα ωραιότερα θέατρα της Αθήνας στο "Ιλίσια- Ντενίση".

Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν εως την Κυριακή των Βαίων.
"Η Γοργόνα και το θαλασσάκι" μιλάει για αληθινά αισθήματα αγάπης και φιλίας. Η υπόθεση αναφέρεται σε μία γοργόνα που αγάπησε έναν στεριανό. Για χατίρι του έβγαινε στη στεριά αλλάζοντας την ψαρίσια της ουρά μ' έναν ζευγάρι πόδια. Πόναγε, όμως, τόσο πολύ, σαν να περπατούσε πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Κι όμως θυσιαζόταν. Για την αγάπη της. Αφηνε το υγρό της βασίλειο κι έτρεχε να τον βρει. Εστω κι αν κάθε την έκανε να υποφέρει. Ωσπου εκείνος μία μέρα παντρεύτηκε μία άλλη. Αυτήν που αγαπούσε. Και το κορίτσι της θάλασσας βούτηξε πάλι στα βαθιά. Κι έγινε αφρός. Όπως γίνονται όλες οι γοργόνες.
Η παραπάνω ιστορία που διηγείται στα παιδιά του νησιιού ο καπετάν Γιάννης ζωντανεύει μία νύχτα που ο Λευτέρης παίρνει τη βάρκα του και πάει για πυροφάνι. Ένα ξαφνικό μπουρίνι αναποδογυρίζει τη βάρκα και το μικρό αγόρι σώζει η Γοργόνα της θάλασσας. Το παραμύθι αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Ωσπου ο Λευτέρης παντρεύεται την Κατερίνα, το κορίτσι που αγαπάει.

Κείμενο- σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζέσκακης
Τραγούδια: Μάνος Λοίζος- Λευτέρης Παπαδοπούλος
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική και διασκευή τραγουδιών: Μιχάλης Τρανουδάκης
Χορογραφίες: Ιωάννα Καμπυλαυκα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνοθεσία- σύνθεση προβολών: Κωνσταντίνος Χαραλάμπους
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά
Παίζουν: Σμαραγδα Τσίρκα, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Δημήτρης Λύρας, Μιλένα Παρθενίου, Στάθης Λαγκαδάς, Κυριακή Γάσπαρη, Νατασα Παπαϊωάνου

Θέατρο Ιλίσια: Παπαδιαμαντοπούλου 4
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή: 11.15 και 15.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ. Ειδική τιμή για σχολεία