Toπιογραφίες από την Κατερίνα Κυπριώτη

13.10.2003
Η Αίθουσα Τέχνης "Εποχές" παρουσιάζει το έργο της Κατερίνας Κυπριώτη στην ατομική έκθεση ζωγραφικής "Τοπιογραφίες".
Η Αίθουσα Τέχνης "Εποχές" παρουσιάζει το έργο της Κατερίνας Κυπριώτη στην ατομική έκθεση ζωγραφικής "Τοπιογραφίες".
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που η ζωγράφος δημιούργησε τα τελευταία χρόνια (1998-2003): 30 πίνακες λάδι και ακρυλικά σε μουσαμά, όλα εμπνευσμένα από την γενέτειρά της, την Πελοπόννησο. Η έκθεση αποτελεί την όγδοη ατομική της δημιουργού. Παράλληλα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου (ώρα: 20.00). Θα προλογίσει ο Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πολυτεχνείο Θράκης, Γιάννης Κολοκοτρώνης.
Ο Γιάννης Κολοκοτρώνης στο κριτικό του σημείωμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργό: "... ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο ζωγράφος τη φύση παραμένει απόλυτα προσωπικός -ο τρόπος που την αποδίδει η Κατερίνα Κυπριώτη είναι απόλυτα ποιητικός και βαθιά εκφραστικός... Τα εντυπωσιακότερα έργα της ζωγράφου είναι ένας ατιθάσευτος χρωματικός χείμαρρος. Το παιχνίδι των τόνων είναι φανερό, όπως και η ιδιότυπη ισορροπία των σχηματικών μορφότυπων που ορίζουν τη σύνθεση. Οι εικόνες της έχουν ταυτόχρονα επιπεδικότητα και βάθος που ορίζουν αντίστοιχα την πρώτη εντύπωση και τη φυγή ή πορεία στο τοπίο. Από αυτή την πλευρά, ο θεατής μπορεί να απολαύσει και να αναλύσει μία ανανεωμένη ζωγραφική εξπρεσιονιστικής αφαίρεσης που του προσφέρει η Κατερίνα Κυπριώτη με τρόπο εντυπωσιακό, αισθαντικό και ώριμα στοχαστικό."

Η Κατερίνα Κυπριώτη έχει σπουδάσει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητές τους Μυταρά, Τέτση, Μόραλη και αγιογραφίες με τον Ξυνόπουλο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου (ώρα: 20.00). Θα προλογίσει ο Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πολυτεχνείο Θράκης, Γιάννης Κολοκοτρώνης.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο: 11:00-14:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:30-20:30
Κηφισίας 263, Κηφισιά
τηλ. / fax: 210-80.83.645