Όλη η σύγχρονη τέχνη στο Outlook!

09.10.2003
Μια διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης που φιλοδοξεί να εκφράσει το στίγμα των νέων καλλιτεχνών διοργανώνει από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 25 Ιανουαρίου η Πολιτιστική Ολυμπιάδα.
Μια διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης που φιλοδοξεί να εκφράσει το στίγμα των νέων καλλιτεχνών διοργανώνει από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 25 Ιανουαρίου η Πολιτιστική Ολυμπιάδα.
Την εικαστική διοργάνωση με τον τίτλο "Outlook" θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος στις 24 Οκτωβρίου.
Η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει, όπως τόνισε, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος σε σχετική συνέντευξη Τύπου, καλλιτεχνικό γεγονός μείζονος διεθνούς σημασίας, το οποίο για πρώτη φορά οργανώνεται σε τέτοια έκταση στην Ελλάδα.
Ογδόντα πέντε καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 11 Ελληνες καλλιτέχνες, θα παρουσιάσουν 200 έργα γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας και βίντεο στην "Τεχνόπολη", το νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη και το "εργοστάσιο" της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
"Εκείνο που έχει για μας σημασία είναι να δημιουργούνται γεγονότα, τα οποία αφήνουν ένα αποτύπωμα και γεγονότα τα οποία εκφράζουν αυτό που έχει επιχειρήσει να καθιερώσει ως βασικό μότο η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, δηλαδή τον Πολιτισμό των Πολιτισμών, την Culture of Civilizations, την Γιορτή των Πολιτισμών, την αποδοχή της ετερότητας, τον σεβασμό της ποικιλίας αλλά βεβαίως και τον σεβασμό της ποιότητας", τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της έκθεσης Χρήστο Ιωακειμίδη, η Outlook "αποτελεί ένα χώρο δημόσιου διαλόγου για τη διερεύνηση της καλλιτεχνικής έμπνευσης και των πολιτιστικών εκφράσεων της εποχής μας". Οπως τόνισε, το εικαστικό αυτό γεγονός είναι μία μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, να λάμψει, να παρουσιάσει, να κουβεντιάσει, και σε πολύ σοβαρό επίπεδο να συζητήσει, τι είναι η τέχνη της εποχής μας. Η παρουσίαση των έργων δεν θα περιοριστεί στο εσωτερικό των κτιρίων, αλλά θα επεκταθεί και στους εξωτερικούς χώρους που τα περιβάλλουν, ενώ με την ευκαιρία της έκθεσης θα εκδοθεί κατάλογος στα ελληνικά και στα αγγλικά.