Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου!

11.09.2003
Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου των Ρόμπερτ Φίσερ και Μπεθ Κέλι περιέχει τέσσερις πολύ γλυκές και τρυφερές ιστορίες γραμμένες σε πολύ απλή γλώσσα με πρωτεύοντα τα διαλογικά μέρη σε μορφή παραμυθιού, έστι ώστε να μπορούν να διαβαστούν ακόμα και από παιδιά.
Η κυρία Μπούφου καθάρισε το λαιμό της για να τραβήξει την προσοχή του γιου της, κι έκανε "Μπου!" Ο Μπουφάκος την κοίταξε περίεργα και δεν είπε τίποτα. Η κυρία μπούφου καθάρισε ξανά το λαιμό της και επανέλαβε: "Μπου!" Ο Μπουφάκος την κοίταξε με απορία.
Ο κύριος Μπούφος φτερούγισε ανυπόμονα και είπε: "Γιε μου, επανάλαβε μετά τη μητέρα σου: "Μπου"" Ο Μπουφάκος άνοιξε το στόμα του, πήρε βαθιά αναπνοή και, καθώς η κυρία Μπούφου κι ο κύριος Μπούφος περίμεναν όλο λαχτάρα είπε "Μπα;" "Δδδεν έχει ... μπα" τραύλισε ο κύριος Μπούφος, "αυτό λένε οι μπούφοι χιλιάδες χρόνια τώρα."

"Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου" των Ρόμπερτ Φίσερ και Μπεθ Κέλι περιέχει τέσσερις πολύ γλυκές και τρυφερές ιστορίες γραμμένες σε πολύ απλή γλώσσα με πρωτεύοντα τα διαλογικά μέρη, σε μορφή παραμυθιού, έστι ώστε να μπορούν να διαβαστούν ακόμα και από παιδιά. Το μήνυμα των ιστοριών αυτών είναι σαφές: αν γεμίσουμε την ψυχή μας με αγάπη, δεν περισσεύει χώρος για το φόβο...


Εκδόσεις Opera
Τίτλος: Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει "μπου"
Συγγραφείς: Ρόμπερτ Φίσερ και Μπεθ Κέλι
Σελίδες: 125
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
ISBN: 960-7073-9106