Ένα...Ζαφείρι στα θαλασσινά!

09.06.2005
Πείρα, φρεσκάδα και ενθουσιασμός είναι οι τρεις λέξεις με τις οποίες μπορείς να περιγράψεις το Ζαφείρι. Το εστιατόριο μετράει περίπου 30 χρόνια παρουσίας στον αθηναϊκό χάρτη της γεύσης...
Πείρα, φρεσκάδα και ενθουσιασμός είναι οι τρεις λέξεις με τις οποίες μπορείς να περιγράψεις το Ζαφείρι. Το εστιατόριο μετράει περίπου 30 χρόνια παρουσίας στον αθηναϊκό χάρτη της γεύσης, ενώ με το όνομα αυτό υπάρχει από το 1991. Η τοποθεσία που βρίσκεται το Ζαφείρι είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της πρωτεύουσας, η Βάρκιζα.

Ο χώρος
Ο χώρος είναι απλός και λειτουργικός. Εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες, το Ζαφείρι λειτουργεί και τον χειμώνα για όσους πελάτες του προτιμούν παραλία και τις κρύες νύχτες. Έτσι, υπάρχουν τεράστιες βεράντες όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα τη θάλασσα. Το καλοκαίρι, τα τραπεζάκια είναι δίπλα στη θάλασσα, ενώ ο εξωτερικός χώρος είναι πνιγμένος στο πράσινο.

Η κουζίνα
Καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως στο μενού τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν τα θαλασσινά. Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το φρέσκο ψάρι, κυρίως το ψητό, το οποίο σερβίρεται στο πιάτο σας...ζουμερότατο. Ωστόσο, η κουζίνα του Ζαφειριού περιλαμβάνει και κλασικές λύσεις για τους...αμετανόητους κρεατοφάγους. Τι να κάνουμε, δεν είναι και μικρή αυτή η κατηγορία.

Wine list
Το Ζαφείρι περιλαμβάνει μία μεγάλη κάβα με εβδομήντα περίπου ελληνικές επιλογές κρασιών. Οι περισσότερες ετικέτες είναι λευκοί οίνοι, εξάλλου κατά κανόνα ταιριάζουν με τις γεύσεις της θάλασσας, ενώ διαθέτει κι αρκετά κόκκινα κρασιά.


Ηλίου 19, Βάρκιζα
Τηλ: 210-8958603