Ο Ρώσος με τους... όρχεις τώρα έκοψε το αυτί του

21.10.2014
Ο ολόγυμνος κύριος με το κουζινομάχαιρο είναι γνωστός για τις προκλητικές δράσεις του, τις οποίες αποκαλεί "διαμαρτυρίες" και "τέχνη". Ο λόγος για τον ακραίο Ρώσο καλλιτέχνη Πιότρ Παβλένσκι (Pyotr Pavlensky), ο οποίος πριν από ένα χρόνο στην Κόκκινη Πλατεία, πέταξε τα ρούχα του μπροστά από το Μαυσωλείο του Λένιν και κάρφωσε τους όρχεις του στο πλακόστρωτο. Ο 30χρονος καλλιτέχνης με το αποστεωμένο πρόσωπο επιλέγει τον αυτοτραυματισμό για καθαρά συμβολικούς λόγους. Η κίνηση εκείνη ήταν μια διαμαρτυρία για τη μετατροπή της Ρωσίας σε μία αστυνομοκρατούμενη χώρα. Αυτή τη φορά γυμνός καθισμένος στον τοίχο του Ρωσικού Επιστημονικού Κέντρου Κοινωνικής και Εγκληματολογικής Ψυχιατρικής Σέμπσκι, στη Μόσχα, τράβηξε ένα μαχαίρι, έσφιξε τα δόντια και έκοψε τον λοβό του αυτιού του. Την αιματοβαμμένη «περφόρμανς» ονόμασε «Διαχωρισμό», και ο σκοπός της ήταν να δείξει πώς μπορούν να απομονώσουν οι ρωσικές Αρχές έναν ενοχλητικό πολίτη, κλείνοντάς τον διά της βίας σε ψυχιατρείο. Και αν νομίζετε ότι είναι τρελός, σας λέμε μόνο ότι όσοι από τις αστυνομικές αρχές και τους ψυχιάτρους τον έχουν συναντήσει δηλώνουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει σώας τα φρένας! Χ.Τ.

Ο ολόγυμνος κύριος με το κουζινομάχαιρο είναι γνωστός για τις προκλητικές δράσεις του, τις οποίες αποκαλεί "διαμαρτυρίες" και "τέχνη". Ο λόγος για τον ακραίο Ρώσο καλλιτέχνη Πιότρ Παβλένσκι (Pyotr Pavlensky), ο οποίος πριν από ένα χρόνο στην Κόκκινη Πλατεία, πέταξε τα ρούχα του μπροστά από το Μαυσωλείο του Λένιν και κάρφωσε τους όρχεις του στο πλακόστρωτο. Ο 30χρονος καλλιτέχνης με το αποστεωμένο πρόσωπο επιλέγει τον αυτοτραυματισμό για καθαρά συμβολικούς λόγους. Η κίνηση εκείνη ήταν μια διαμαρτυρία για τη μετατροπή της Ρωσίας σε μία αστυνομοκρατούμενη χώρα.

Αυτή τη φορά γυμνός καθισμένος στον τοίχο του Ρωσικού Επιστημονικού Κέντρου Κοινωνικής και Εγκληματολογικής Ψυχιατρικής Σέμπσκι, στη Μόσχα, τράβηξε ένα μαχαίρι, έσφιξε τα δόντια και έκοψε τον λοβό του αυτιού του. Την αιματοβαμμένη «περφόρμανς» ονόμασε «Διαχωρισμό», και ο σκοπός της ήταν να δείξει πώς μπορούν να απομονώσουν οι ρωσικές Αρχές έναν ενοχλητικό πολίτη, κλείνοντάς τον διά της βίας σε ψυχιατρείο.

Και αν νομίζετε ότι είναι τρελός, σας λέμε μόνο ότι όσοι από τις αστυνομικές αρχές και τους ψυχιάτρους τον έχουν συναντήσει δηλώνουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει σώας τα φρένας!

Χ.Τ.