Οδηγός επιβίωσης την Παραμονή των Χριστουγέννων

24.12.2013
Όσοι δεν έχουν κανονίσει να περάσουν την Παραμονή των Χριστουγέννων σε φιλικά σπίτια, παρακάτω βρίσκεται μία xmas λίστα με πάρτυ που μαζέψαμε για να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή...

Όσοι δεν έχουν κανονίσει να περάσουν την Παραμονή των Χριστουγέννων σε φιλικά σπίτια, παρακάτω βρίσκεται μία xmas λίστα με πάρτυ που μαζέψαμε για να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή...


ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

XMAS TRASHATHON - BIOS
Ένα χρόνο μετά τον επικό χαμό (τυπικό), το TRASHATHON επιστρέφει στο Bios, όπως κάθε έγκλημα που σέβεται τον εαυτό του. Από το 2009, το αγαπημένο party χαράς και κακού γούστου, με DJ τον Ηλία Φραγκούλη (CINEMaD, freecinema.gr), να ανασύρει από το παγκόσμιο ρεπερτόριο τραγούδια που ο πολιτισμός και η Γη ολάκερη θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Για τους κουλτουριάρηδες: Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αφέλεια του memorabilia και τις ενοχές που συντροφεύουν μέσα μας αμέτρητα ακούσματα διεθνούς καρα-kitsch-αριού, διερευνάται με την πρόθεση να ισοπεδωθεί ο καθωσπρεπισμός στο dancefloor. Ή κάτι τέτοιο.

Θα ακούσεις οικτρή pop, θα χορέψεις με μπαλαλάικα σουξέ, το πρωί θα παρακαλάς να μην τελειώσει ποτέ, δεν θα θυμάσαι τίποτα μετά και την επόμενη μέρα μπορεί και να ντρέπεσαι βλέποντας τις φωτογραφίες. Ναι, είναι το καλύτερο party για την παραμονή Χριστουγέννων (ρώτα τους επιζώντες από το προηγούμενο). Και ντύσου κάτι γιορτινό, πια! Από κάδους σκουπιδιών χορτάσαμε (#diplhs). Βάλε ένα φωτάκι, έναν τάρανδο ολόκληρο, μια φάτνη, κάτι οικολογικό σε κλαδί. Μέρες που ‘ ναι (#the_humanity)…

Info
Που: Bios, Πειραιώς 84

Πότε: Τρίτη 24 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 23:00

Είσοδος ελεύθερη

NINA KRAVITZ- FUZZ
Το Blend ανακοινώνει το line-up για το πιο καυτό Χριστουγεννιάτικο party της πόλης την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου στο Fuzz! Headliners της βραδιάς, η Nina Kraviz και ο Radio Slave!

Η αισθησιακή Ρωσίδα superstar της house και techno σκηνής και μια από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες των Ελλήνων clubbers επιστρέφει με στόχο να βάλει τη δική της σφραγίδα στο εορταστικό party του Blend! Μαζί της στα decks του Fuzz μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Acid House, ο Βρετανός Radio Slave, κατά κόσμον Matt Edwards, συνιδρυτής της σπουδαίας Rekids Records, ή αλλιώς, “ένας από τους καλύτερους remixers του κόσμου” σύμφωνα με το DJ Mag.


Σήμα κατατεθέν του uplifted Blend XMAS Party θα είναι το δυνατό και ποιοτικό σύστημα ήχου και φωτισμού. Τo intro της βραδιάς αναλαμβάνουν φυσικά οι residents του Blend, Mikee και Manolaco!

Info
FUZZ Music Club Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:30 και κλείνουν στις 8:00!
ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ
22 euro

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15 euro

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
ONLINE - VIVA (www.viva.gr/tickets/music/nina-kraviz-radio-slave/)
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ - 11876
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
VIVA (The Mall Athens)
Παπασωτηρίου (www.papasotiriou.gr/stores)
7Seven (www.sevenspot.gr)
Public stores (www.public.gr/storelocator)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ / TABLE RESERVATIONS
- Stand 35 euro (ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο) / 4+
- VIP 40 euro (ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο) / 4-12 άτομα
- Booth 50 euro (ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο) / 4-8 άτομα - Τηλ.: 6938527901, 2112215122, 6981931626 - E-mail: [email protected]

X-MASS EXPLODE FEST- AN CLUB
Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός, με μερικα απο τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας rock σκηνής!

Θα παίξουν live:
NIGHTSTALKER

special acts: MAHAKALA / POTERGEIST/ DRUNK MOTHERFUCKERS

NIGHTSTALKER


Info:
An club, Σολωμού 17

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21:00

BALLROOM KINGS- HALF NOTE
Οι χριστουγεννιάτικες νύχτες αποκτούν ροκ εν ρολ ρυθμικές αποχρώσεις. Οι Σικελοί Ballroom Kings είναι ξανά μαζί μας. Πρόκειται για ένα από τα ξεχωριστά jump swing και R&B σχήματα – και ήδη έχουν πολλές διακρίσεις στο ανάλογο dancing jazz ευρωπαϊκό τοπίο. Πρακτικά, αυτό το γκρουπ το συναντάμε σε κάθε σπουδαίο διεθνές stage ή φεστιβάλ που έχει να κάνει με σουινγκάτη μουσική και feeling good διάθεση.

Ροκενρολίστες με πλούσια πείρα και stage περσόνες με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, οι Ballroom Kings φτιάχτηκαν το 2009 από μουσικούς με ιδιαίτερη πείρα στο ροκ εν ρολ και στο R&B και γενικότερα στη μουσική των fifties καθώς ασχολούνται μ’ αυτή τη μουσική εδώ και μια 20ετία τουλάχιστον.

Στην πρώτη γραμμή των Ballroom Kings είναι ο Massimo Rocca και η Virginia Brown – οι τραγουδιστές του γκρουπ – ενώ πίσω τους σουινγκάρουν και ροκάρουν με ιδιαίτερο δυναμικό τρόπο και ένταση οι Vincenzo Mannino (κιθάρα, φωνή), Luca Ciriacono (μπάσο), Giovanni Ziino (ντραμς), Vincenzo Puleo (πιάνο και φωνή) ενώ τα πνευστά (Alfonso Vella - βαρύτονο σαξόφωνο, Volker Stegmann - άλτο σαξόφωνο, Carmelo Sacco - τενόρο σαξόφωνο) βγαίνουν κατ’ ευθείαν μέσα από τη ρυθμική και μπλουζίστικη τζαζ των 40’s-50’s.

Συνολικά, οι Ballroom Kings παίζουν R&B, boogie και doo wop με τον ίδιο τρόπο που παιζόταν στις χορευτικές αίθουσες των 50’s και ξέρουν πως να ανεβάζουν το κέφι και τη διάθεση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσει κανείς τις χριστουγεννιάτικες νύχτες…

Ιnfo

Που:HALF NOTE JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς)

Πότε: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου – Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Τρίτη 24/12, Τετάρτη 25/12, Παρασκευή 27/12 & Σάββατο 28/12 στις 22.30 - Κυριακή 22/12, Δευτέρα 23/12 & Πέμπτη 26/12 στις 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 ευρώ (bar) – 25 ευρώ (σε τραπέζι, Β ζώνη) - 29 ευρώ (σε τραπέζι, Α ζώνη) Με την αγορά 2 εισιτηρίων για το bar, τελική τιμή 34 ευρώ σύνολο

Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
https://www.facebook.com/halfnote.gr


ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Παραμονές και Ανήμερα Χριστουγέννων και μία μέρα πριν αλλάξει ο χρόνος , όλες οι σκηνές του Σταυρού του Νότου θ αέχουν εορταστικά προγράμματα. Αναλυτικα:

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ταυτόχρονα με τις εμφανίσεις του κάθε Σαββατο στην Κεντρική Σκηνή, προσθέτει άλλη μία εμφάνιση την Παραμονή των Χριστουγέννων Τρίτη 24/12.

Μας παρουσιάζει σε ένα τρίωρο πρόγραμμα μερικές από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της σαραντάχρονης πορείας του. Τραγούδια που έχουν συντροφεύσει διαφορετικές γενιές και παραμένουν πάντα ζωντανά, ειδικά όταν τα ερμηνεύει επί σκηνής και ενώνεται η φωνή του με τις φωνές του κοινού.

Άλλοτε χαμηλότονος, σε τρυφερές μπαλάντες που ακόμα συγκινούν και άλλοτε φουλ ηλεκτρικός, με τις κιθάρες και την μπάντα να πετάνε, οι εμφανίσεις του Βασίλη δεν έχουν πάψει να είναι μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη ενέργεια και συγκίνηση.
Ώρα προσέλευσης: 22:30
Είσοδος στο μπαρ: 15€ με ποτό


Τρίτη & Τετάρτη 24 & 25 Δεκεμβρίου
ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ & ΗΣΑΪΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ @ Σταυρός του Νότου Plus Ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα παίρνουν “γιορτινή” παράταση για τον 3o Γύρο Του Απόλυτου Live Πάρτυ! Για τρεις μόνο έκτακτες εμφανίσεις την Τρίτη & Τετάρτη 24 & 25 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με dance εκρήξεις, rock’n’roll επιδρομές, kitscherella αιφνιδιασμoύς, λάτιν ανορθόδοξο πόλεμο, ρουκέτες από τα 90’ς, μάχη σώμα με σώμα… Πάνω απ’ όλα όμως… κανείς δεν θα μείνει αλώβητος ή τουλάχιστον καθισμένος!
Ώρα προσέλευσης: 22:30
Είσοδος στο μπαρ: 15€ με ποτό

HOUSE BAND & ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗΣ @ Σταυρός του Νότου Club
Η αγαπημένη μας House Band και ο Γιώργος Τεντζεράκης, σχήμα που το βρίσκουμε μόνιμα κάθε Σάββατο στο Club του Σταυρού του Νότου, για 4 επιπλέον γιορτινές εμφανίσεις: Τρίτη & Τετάρτη 24 & 25 Δεκεμβρίου, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου και Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Η ανεβασμένη διάθεση, η ένταση και το κέφι συνεχώς αυξάνονται, όπως και η προσέλευση και η ανταπόκριση του κόσμου που έχει αγκαλιάσει την καλύτερη μουσική παρέα, στο καλύτερο μουσικό στέκι της Αθήνας... Η ανανεωμένη House Band και ο Γιώργος Τεντζεράκης μας παρουσιάζουν ένα εθιστικό πρόγραμμα, που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό αγαπημένα -ελληνικά και ξένα- κομμάτια και ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς ακροατές...
Ώρα προσέλευσης: 22:30
Είσοδος στο μπαρ: 12€ με ποτό

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ & ΧΑΤΖΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ STAGE
Ανήμερα (25/12) Χριστουγέννων και Σάββατο 4 Ιανουαρίου ο Κώστας Χατζής σε πασίγνωστα και αγαπημένα τραγούδια όπως τα «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Απ’ το αεροπλάνο», «Δε βαριέσαι αδερφέ» και πολλά άλλα.


Ο Παντελής Θαλασσινός συνεχίζει τις εμφανίσεις του και μέσα στις γιορτές. Παραμονή (24/12) Χριστουγέννων, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ανήμερα (1/1) Πρωτοχρονιάς και Παρασκευή 3 Ιανουαρίου ο Παντελής Θαλασσινός περιμένει τους φίλους του να τραγουδήσει και να επικοινωνήσει το καινούργιο του διπλό live CD “Ανοιχτή Ακρόαση” μαζί με όλες του τις μεγάλες επιτυχίες.

Info
Που: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Πότε: 24/12 , 25/12, 28/12, 31/12, 1/1, 3/1

Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmosstage.gr

Είσοδος:12 € (με μπύρα ή κρασί)

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ
Τα φετινά Χριστούγεννα στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα γιορταστούν μέσα σε μια ονειρική και παραμυθένια ατμόσφαιρα με μια πρωτότυπη παραγωγή για μικρά αλλά και… μεγάλα παιδιά.

Για δέκα μόνο πρωινές παραστάσεις, από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ζωντανέψει στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια το «Παραμύθι των Χριστουγέννων» σε μια παράσταση όπου η μουσική συναντά το σκηνικό θέαμα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Από ένα παλιό, ξεχασμένο σεντούκι γεμάτο παραμύθια που βασίζονται στις πασίγνωστες ιστορίες των αδερφών Γκριμ -των γερμανών παραμυθάδων που κρύβονται σε κάθε παιδική ψυχή- ξεπηδά το «Παραμύθι των Χριστουγέννων» μαζί με παραδοσιακά κάλαντα, λυρικά χορωδιακά από διάσημες όπερες και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες των Τσαϊκόφσκι, Μπρίττεν, Γκρούμπερ κ.ά.

Μια μαγική ιστορία σε ένα ονειρικό σκηνικό με μαγικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, περίεργα ξωτικά, έναν γιγαντιαίο ιστό αράχνης και πολλά δώρα όπου τα παιδιά με την αμετάβλητη πίστη τους στα θαύματα, φέρνουν πίσω στη ζωή μας και αποκαθιστούν την πολύχρωμη δύναμη των παραμυθιών στη μουντάδα του σημερινού, γκρι κόσμου μας.

Τα 34 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, η οποία δημιουργήθηκε το 2012 υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, παρουσιάζουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη παραγωγή. Πρόκειται για ένα μουσικό θέαμα όπου οι υπέροχες παιδικές φωνές «συνομιλούν» με την μαγεία των μύθων που φέρνει η «Κυρά των Παραμυθιών» Σάσα Βούλγαρη.

Τη δραματουργική επιμέλεια των κειμένων της παράστασης έχει η Σάσα Βούλγαρη, η οποία συμμετέχει επί σκηνής ως η «Κυρά των Παραμυθιών», η μυστηριώδης γυναίκα που θα βοηθήσει τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ να φέρουν πίσω στην καθημερινότητα των ανθρώπων τα παραμύθια.

Την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής θα διευθύνουν ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και η Μάτα Κατσούλη, η οποία διευθύνει επίσης και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ. Η σκηνογραφική και η ενδυματολογική επιμέλεια είναι της Τότας Πρίτσα.

Μουσική διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος - Μάτα Κατσούλη
Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας ΕΛΣ: Μάτα Κατσούλη
Δραματουργική σύλληψη - Κείμενα - Αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη
Σκηνογραφική & Ενδυματολογική επιμέλεια: Τότα Πρίτσα
Φωτισμοί: Νίκος Εργαζάκης
Με την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ


Info
θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61,
Πότε: 24, 27, 28, 29, 31 Δεκεμβρίου 2013
3, 4, 5 Ιανουαρίου 2014

Προπώληση εισιτηρίων

Ταμεία ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
Τρίτη - Κυριακή: 09.00-21.00 & Δευτέρα: 09.00-16.00

Τηλ. πωλήσεις 210 36 62 100
Ομαδικά εισιτήρια: 210 37 11 342

Τιμές εισιτηρίων: 8, 10, 12 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση: www.nationalopera.gr

FLY ME TO THE MOON- XMAS edition

• Το εργαστήρι του Άη Βασίλη
Τα ξωτικά από το εργαστήρι του Αη Βασίλη, τριγυρίζουν κεφάτα στο χώρο, κάνουν έξυπνα τρικ, facepainting στους μικρούς τους φίλους και διασκεδάζουν τους επισκέπτες του αεροδρομίου αυτές τις γιορτινές μέρες.
Ο Αη Βασίλης είναι διαθέσιμος για φωτογραφίες, κάνει βόλτες μοιράζοντας ευχές και ακούγοντας τις επιθυμίες των μικρών του φίλων! 08:30-12:30 , Κεντρικός Αεροσταθμός

• Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι Origami
H instructor Origami (Κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες), Μυρτώ Δημητρίου, ντυμένη με το παραδοσιακό κιμονό παρουσιάζει την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής. Kατασκευάζει χριστουγεννιάτικα στολίδια και διδάσκει στο κοινό πως να δημιουργούν τα δικά τους στολίδια ! 10:00-14:00, Επίπεδο Αναχωρήσεων- Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου- Χώρος Ελεύθερης Πρόσβασης

• Jazz Band
O Τηλέμαχος Μούσας μετά από τις προσωπικές του δουλειές "Κυκνοστάλαγμα" και "Newborn", καταπιάνεται με αγαπημένα Jazz Standanrds με μια groovy διάθεση, σ' ένα πρόγραμμα άκρως εορταστικό και χριστουγεννιάτικο. Συνοδοιπόρος σε αυτή τη μουσική διαδρομή, η υπέροχη φωνή της Σάσας Παπαλάμπρου. Τηλέμαχος Μούσας/ηλεκτρική κιθάρα, Πάνος Τζινιώλης/ ντραμς, Γιώργος Γαλόπουλος/κοντραμπάσο, Σάσα Παπαλάμπρου/φωνή 13:00-15:00, Επίπεδο Αναχωρήσεων- Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου- Χώρος Ελεύθερης Πρόσβασης

Info:
Που: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Πότε: 31 Δεκεμβρίου

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη