Ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων στο Botrini's

29.11.2013
Σε μια μονοκατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου, σ’ έναν άνετο και καλαίσθητο μίνιμαλ αισθητικής χώρο, που περιβάλλεται από έναν ωραίο, καταπράσινο κήπο, βρίσκεται το Botrini's, το εστιατόριο του πολυβραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δειπνήσουμε και να γευθούμε ένα ξεχωριστό μενού… γευσιγνωσίας.

Σε μια μονοκατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου, σ’ έναν άνετο και καλαίσθητο μίνιμαλ αισθητικής χώρο, που περιβάλλεται από έναν ωραίο, καταπράσινο κήπο, βρίσκεται το Botrini's, το εστιατόριο του πολυβραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δειπνήσουμε και να γευθούμε ένα ξεχωριστό μενού… γευσιγνωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε το μενού Degustasion, ένα μενού με θαλασσινές ως επί το πλείστον δημιουργίες που μας ταξίδεψαν στους ελληνικούς τόπους της παιδικής μας ηλικίας, στην Ιαπωνία και τις Ινδίες χαρίζοντάς μας μία εξαιρετικά υψηλή γαστριμαργική απόλαυση.

Εξαιρετική μέσα στην απλότητά της η ιδέα της δημιουργίας των ελληνικών αλοιφών, του πρώτου πιάτου του μενού μας, που έδωσε τη σκυτάλη σ΄ένα αλλόκοτο αυγό Stravagantza - από σουπιά - το οποίο και ήρθε στο τραπέζι μας κυριολεκτικά μέσα στη φωλιά του.

Τις εντυπώσεις της βραδιάς κέρδισε -εικαστικά και γευστικά- το «Χταπόδι στο Φυσικό του Περιβάλλον». Εξαιρετικά τρυφερό, γεμισμένο με μαεστρία με μία απαλή γέμιση μουστάρδας και θαλασσινών, σκεπασμένο με ένα αντίστοιχο τσιπ και συνοδευόμενο μ’ έναν κύβο ούζου και ένα βότσαλο γεμιστής πατάτας, ήταν η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς.

Εξαιρετικά ιδιαίτερα τα επόμενα δύο πιάτα. «Σκουμπρί - Φακές και Γυρισμός από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία» με το παγωτό από μαύρο σουσάμι να αποτελεί μία ιδιαίτερη γευστική εμπειρία και «Νιόκι με καραβίδα καπνιστή και σάλτσα γυρισμός από τις Ινδίες».

Αναφορικά με τα κυρίως πιάτα του μενού, δοκιμάσαμε και τα δύο. Το «Μάγουλο από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής με κρέμα πατάτας, πραλίνα και κροκέτες πατάτας» ήταν η επιτομή της τρυφερότητας, ακόμα και αν δεν «ακούσαμε» πολύ την πραλίνα, ενώ ο «Μπακαλιάρος a la plancha (αναφορά στις αγκινάρες a la polita)» στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεών μας.


Έκπληξη αποτέλεσε το επιδόρπιο, καθώς για άλλη μία φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με την παιχνιδιάρικη διάθεση του Μποτρίνι. Ένα αυγό με περίβλημα μανιτόλης αυτή τη φορά και φρέσκια κρέμα λεμονιού στο εσωτερικό, συνδυάστηκε άψογα με παγωτό από κατσικίσιο τυρί.


Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτές τις εμπνευσμένες δημιουργίες του Εκτορα Μποτρίνι. Το menu του είναι αρκετά ευέλικτο και επιτρέπει στον καθένα να επιλέξει ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, αλλά και την οικονομική του δυνατότητα, είτε από τα a la carte πιάτα είτε από τις προτάσεις του menu των 40 € ανά άτομο ή ακόμη και από το μεγαλύτερο degustation menu.

Παρουσίαση: Γεωργία Οικονόμου, Χριστίνα Τσατσαράγκου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου