3 tips για να αποκτήσεις βελούδινες φτέρνες και να πεις «αντίο» στην ξηρότητα

3 tips για να αποκτήσεις βελούδινες φτέρνες και να πεις «αντίο» στην ξηρότητα
ΠΗΓΗ:@april.to.you
Τα μυστικά για απαλή επιδερμίδα

Οι σκασμένες φτέρνες είναι μια ταλαιπωρία που λίγο-πολύ όλοι έχουμε αντιμετωπίσει, ειδικά μετά το καλοκαίρι. Περπατάμε ξυπόλητοι στην παραλία, φοράμε σαγιονάρες και τα πόδια μας μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο και τη ζέστη. Αποτέλεσμα; Ξηρές και σκασμένες φτέρνες που μας δυσκολεύουν όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στην αίσθηση.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι φτέρνες σου χρειάζονται φροντίδα όλο τον χρόνο, όχι μόνο όταν φοράς ανοιχτά παπούτσια. Ναι, καλά διάβασες! Το πεντικιούρ δεν είναι μόνο για το βάψιμο των νυχιών. Είναι φροντίδα για ολόκληρο το πόδι, από τα νύχια μέχρι τις φτέρνες. Ακόμα και αν κάνεις τακτικά πεντικιούρ, μπορεί να παρατηρήσεις ξηρότητα και σκασίματα.

Πώς να αποκτήσεις βελούδινες φτέρνες;

Για να πεις αντίο στις σκασμένες φτέρνες, η λύση είναι η ενυδάτωση και η περιποίηση. Ιδανικά, πρέπει κάθε βράδυ να πλένεις τα πόδια σου. Αφού τα στεγνώσεις καλά, άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα και φόρεσε κάλτσες για να «κλειδώσεις» την υγρασία. Αυτό είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα.

Αν θέλεις κάτι παραπάνω, μπορείς να κάνεις ένα ποδόλουτρο με ζεστό νερό και λίγο αλάτι. Αυτό θα μαλακώσει το δέρμα και θα προετοιμάσει τις φτέρνες σου για απολέπιση. Πάρε μια ελαφρόπετρα ή μια ράσπα και κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσεις το ξηρό δέρμα. Μετά, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις ξανά ενυδατική κρέμα για να κρατήσεις τις φτέρνες σου μαλακές και απαλές.

Τέλος, αν θέλεις να δώσεις ένα extra boost στην περιποίηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές ενυδατικές μάσκες ποδιών. Αυτές οι μάσκες θα σου προσφέρουν άμεση ανακούφιση και θα κάνουν το περπάτημα πιο άνετο χωρίς πόνο ή ενοχλήσεις.

Με λίγη συνέπεια, οι φτέρνες σου θα γίνουν και πάλι απαλές και έτοιμες για κάθε εμφάνιση.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.10.2024 - 19:52