Body care: Τα μυστικά για σωστή ρουτίνα περιποίησης - Από την απολέπιση, μέχρι την ενυδάτωση

Body care: Τα μυστικά για σωστή ρουτίνα περιποίησης - Από την απολέπιση, μέχρι την ενυδάτωση
ΠΗΓΗ:@emmamelins
Τα key steps για μια σωστή και ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης σώματος

Το σώμα μας αξίζει την ίδια προσοχή με το πρόσωπό μας, αλλά συχνά το παραμελούμε. Ειδικά αν το δέρμα σου είναι ξηρό ή ταλαιπωρημένο, μια σωστή ρουτίνα περιποίησης μπορεί να κάνει θαύματα. Ας δούμε πώς μπορείς να φροντίσεις το σώμα σου από την απολέπιση, μέχρι την ενυδάτωση.

Βήμα 1: Απολέπιση

Η απολέπιση είναι το κλειδί για να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα και να αποκτήσεις πιο απαλό και λείο δέρμα. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου scrub με φυσικά υλικά, όπως ζάχαρη ή καφές, ανακατεύοντας τα με λίγο λάδι καρύδας. Κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα σου, δίνοντας έμφαση σε τραχιά σημεία όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.

Βήμα 2: Ενυδάτωση

Μετά την απολέπιση, το δέρμα σου θα απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα ενυδάτωσης. Δοκίμασε μια πλούσια κρέμα σώματος ή ένα body butter. Αν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό, προτίμησε κάτι με shea butter ή αμυγδαλέλαιο που προσφέρει εντατική θρέψη. Εφάρμοσε το προϊόν όσο το δέρμα σου είναι ακόμα νωπό, αμέσως μετά το μπάνιο, για καλύτερα αποτελέσματα.

Βήμα 3: Ενίσχυση της ενυδάτωσης

Αν νιώθεις ότι το δέρμα σου χρειάζεται έξτρα φροντίδα, δοκίμασε έλαια σώματος. Το λάδι καρύδας ή το λάδι αργκάν είναι υπέροχες επιλογές για να κλειδώσεις την υγρασία στο δέρμα σου. Άπλωσέ το με απαλές κινήσεις και άφησε το σώμα σου να το απορροφήσει.

Με αυτή τη ρουτίνα, το δέρμα σου θα είναι απαλό, λείο και ενυδατωμένο όλο το χρόνο!

Τελευταία τροποποίηση στις 05.10.2024 - 02:44