Η Ζωή στα Δύο - Ανάμεσα σε Αθήνα και Μπουένος Άιρες

27.11.2013
Ο ανατρεπτικός επίλογος της τριλογίας του Γιώργου Πετρέλλη, "Η Ζωή στα Δύο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λεξίτυπον ενώ διατίθεται και σε e-book από τα 24grammata.com.

Ο ανατρεπτικός επίλογος της τριλογίας του Γιώργου Πετρέλλη, ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λεξίτυπον ενώ διατίθεται και σε e-book από τα 24grammata.com.

Η "Ζωή στα Δύο" που αποτελεί το τέταρτο μυθιστόρημα του Γιώργου Πετρέλλη, παρακολουθεί την πορεία ενός άντρα στερημένου από τις χαρές της ζωής και της πληθωρικής και παρεξηγημένης από την οικογένεια ανιψιάς του, την οποία θέτει υπό την προστασία του καταφέρνοντας με ένα έξυπνο τέχνασμα να αναδείξει από μέσα της μια δραστήρια και δυναμική προσωπικότητα.

Μετά από πολλές εντάσεις, συγκρούσεις, πάθη και ανατροπές εντός και εκτός οικογένειας κατά τη διάρκεια σαράντα χρόνων, οι παράλληλοι δρόμοι τους θα χωρίσουν χτυπημένοι από τον έρωτα και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Εκείνος θα εγκαταλείψει την Ελλάδα και τα λημέρια του στα Εξάρχεια για τα μάτια μιας αργεντίνας ινδιάνας γκουαρανί, ενώ εκείνη θα μπει στο δίλημμα να τον ακολουθήσει στο Μπουένος Άιρες με δέλεαρ την πιθανή εκπλήρωση των ονείρων της. Η απόφαση της είναι δύσκολη καθώς η αόρατη γέφυρα που έχει στηθεί ανάμεσα στις δύο πόλεις με σκοπό την επανένωση τους, είναι αυτή που απειλεί και να τους χωρίσει για πάντα...

Το βιβλίο που χρωστάει το εξώφυλλο του στην εικαστικό Κατερίνα Μαρούδα, θα παρουσιάσουν επισήμως στο κοινό μαζί με τον συγγραφέα, η φιλόλογος Ήρα Δούρου και η συγγραφέας Ελένη Λύτρα, ενώ η ηθοποιός Γιούλη Ζήκου θα διαβάσει αποσπάσματα συνοδευόμενη από τις μουσικές παρεμβάσεις του Σταύρου Παπασταύρου. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου στις 7μμ, στο πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη).

Τίτλος: Η Ζωή στα Δύο
Σελίδες: 293
Εκδόσεις: Λεξίτυπον
Ημ. Έκδοσης: Νοέμβριος 2013

Έργα του:

  • Φωνές από Μέσα – εκδόσεις Οδός Πανός, 2011
  • Το Όνομα – εκδόσεις Οδός Πανός, 2010
  • Βορειοανατολικά του Αιώνα – εκδόσεις Διόπτρα, 2003

Διεύθυνση e-book:
http://www.24grammata.com/?p=43534