Κατηγορούν το American Idol για ρατσισμό

29.01.2013
Το γνωστό talent show κατηγορείται πως απέρριψε εννέα άτομα όχι επειδή δε μπορούσαν να τραγουδήσουν αλλά επειδή κάποτε είχαν μια στενότερη σχέση με την αστυνομία.

Το American Idol εκτός από τους συνεχιζόμενους καυγάδες των Μαράια Κάρει (Mariah Carey) και Νίκι Μινάζ (Nicki Minaj) στην κριτική επιτροπή, έχει ν’ αντιμετωπίσει και τις μηνύσεις που ετοιμάζονται να σταλούν από κάποιους υποψηφίους που απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών για την απασχόληση, Τζέιμς Φρίμαν (James H. Freeman), εννέα διαγωνιζόμενοι ισχυρίζονται πως η συμπεριφορά των υπευθύνων του σόου απέναντι τους ήταν άκρως ρατσιστική.

Δηλαδή έλαβαν περισσότερο υπόψη τους το ποινικό μητρώο των Corey Clark (Season 2), Jaered Andrews (Season 2), Donnie Williams (Season 3), Terrell Brittenum (Season 5), Derrell Brittenum (Season 5), Thomas Daniels (Season 6), Akron Watson (Season 6), Ju'Not Joyner (Season 8) and Chris Golightly (Season 9). παρά τις ικανότητες τους στο τραγούδι και δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο πως δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας λευκός ανάμεσα τους.

Στην επιστολή του ο Φρίμαν αναφέρει πως άρχισε να καταλαβαίνει κάτι περίεργο όταν έδιωξαν από το σόου τον Τζέρμεν Τζοουνς (Jermaine Jones) γιατί δεν ενημέρωσε τους παραγωγούς για τα εκκρεμή εντάλματα από τη σύλληψη του.

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι αυτή η απάνθρωπη «σχισμή» ξεκίνησε από τη στιγμή που ρωτούσαν τους διαγωνιζόμενους αν έχουν συλληφθεί ποτέ, κάτι που είναι παράνομο και από τη στιγμή που συμπληρώνουν στην αίτηση τους πως πάνε στο Idol για δουλειά απαγορεύεται να τους ρωτάνε για το παρελθόν τους. Επιπλέον λέει πως το να έχουν μυστικούς ανακριτές ειδικά για το σόου, είναι εξευτελιστικό για τους μαύρους υποψηφίους και βγάζουν στερεότυπα όπως το ότι είναι «βίαιοι εγκληματίες» και «ψεύτες».

Από την απέναντι πλευρά, ο παραγωγός Νάιγκελ Λαιθγκοου (Nigel Lythgoe) δήλωσε στο TMZ πως είναι σοκαρισμένος με τις γελοίες κατηγορίες και πως συμπεριφέρονται το ίδιο σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας και φύλου και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ρατσισμού.

Έτσι για την ιστορία, μέχρι τώρα στο American Idol έχουν κερδίσει τρεις Αφροαμερικανοί- ο Ρούμπεν Στανταρντ (Ruben Studdard), η Φανταζια Μπαρίνο (Fantasia Barrino) και η Τζορντιν Σπαρκς (Jordin Sparks).

Κ.Π