Δεν πουλάνε το άλμπουμ του επειδή... είναι γκέι;

12.07.2012
Διάσημη αλυσίδα δισκοπωλείων αρνήθηκε να βάλει στα ράφια του το καινούριο δίσκο του Φρανκ Όσιαν γιατί όπως ισχυρίζεται ο μάνατζερ του μάλλον ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Φρανκ Όσιαν (Frank Ocean) είναι η καινούρια ανακάλυψη του Τζέι Ζ (Jay Z) και μεγάλο ταλέντο, μπήκε στο πάνθεον των "next best things" της Roc Nation όπως και η Ρίτα Όρα (Rita Ora), έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση τραγουδώντας το πάρα πολύ καλό Bad Religion αλλά τα είδε λίγο σκούρα. Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε πως είναι γκέ,ι γράφτηκαν διάφορα για τον πρώτο του έρωτα κι εκεί που άρχισαν τα σχόλια της χιπ χοπ κοινότητας να είναι λίγο περίεργα, η Μπιγιονσέ (Beyonce) τον στήριξε κατευθείαν γράφοντας ένα ποίημα αφιερωμένο σ' αυτόν.

Το να είσαι ράπερ και ομοφυλόφιλος εν έτη 2012 νομίζαμε ότι δε θα ήταν και τόσο μεγάλο θέμα, όμως η πασίγνωστη αλυσίδα δισκάδικων Target το έκανε να φαίνεται μεγαλύτερο κι από μαρκίζα μπουζουξίδικου. Το άλμπουμ του 25χρονου mc, Channel Orange κυκλοφόρησε αρχικά ψηφιακά στο Itunes και ήταν προγραμματισμένο να πάει μία βδομάδα μετά στα κανονικά ράφια και η Target ύστερα από την είδηση περί ομοφυλοφιλίας δεν δέχτηκε.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Όσιαν, Κρις Κλάνσι (Cris Clancy) η εταιρία ισχυρίστηκε πως αρνήθηκε να πουλήσει στα δισκοπωλεία της τον δίσκο επειδή είχε προηγηθεί η ψηφιακή κυκλοφορία του κάτι που δεν ισχύει τη στιγμή που κάνουν δωρεές σε οργανώσεις για ίσα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλαξαν γνώμη μετά από την είδηση πως ο χιπ χόπερ είναι γκέι.

K.Π