Ανακαλύψτε την Ναμπία!

13.03.2012
Είναι το όμορφο, ταλαντούχο κορίτσι με το υπέροχο Afro και το κενό ανάμεσά στα δόντια της. Είναι αυτή που το όνομά της σημαίνει ‘Ευγένεια’. Είναι η πρωτότοκος από έξι αδέλφια με πολύ ethnic υπόβαθρο και γεννημένη από γονείς που καλλιεργούσαν την αγάπη σε ένα μουσικό περιβάλλον που την ενέπνευσαν να ακολουθήσει το όνειρό της....

Το 2010 και το 2011 μπορούσες να ακούσεις την μουσική της Ναμπία (Nabiha) παντού, από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο μέχρι και σε ταινίες. Το πολύ σημαντικό site Popjustice είχε το τραγούδι της ως «Τραγούδι Της Ημέρας» τρεις φορές. Το ντεμπούτο άλμπουμ της Ναμπία Κρακς (Nabiha Cracks), σε παραγωγή του Καρλ Ράιντεν (Carl Ryden) είχε τρία top 10 hits στο ραδιόφωνο της Δανίας (Deep Sleep, The Enemy και Cracks in the Concrete).

Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο σε χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία και η Πολωνία, ανάμεσά τους και στα DMA/Danish Music Awards (όπου ήταν υποψήφια ως “New Artist Of The Year”). Περιόδευσε με τον Τζέιμς Μόρισον (James Morrison), τον Τζέισον Ντερούλο (Jason Derulo) και τον Τζέιμι Κάλεμ (Jamie Cullum) μεταξύ άλλων. Η Ναμπία ήταν επίσης υποψήφια ως “Artist Of The Year” στα Best African Achievement Awards και είχε και άλλες πολύτιμες υποψηφιότητες ανάμεσά τους στα National Radio Awards στην κατηγορία “Listeners ‘Hit Of The Year’ & ‘New Talent Of The Year’. “

Τον Σεπτέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το album More Cracks, την ευρωπαϊκή έκδοση του Cracks, στην οποία περιλαμβάνονται καινούρια τραγούδια μαζί με αυτά που υπήρχαν ήδη στο album. Το “Trouble” ήταν το πρώτο single από το More Cracks.

Ακολούθησε ένα από τα πιο δυνατά singles της μέχρι σήμερα το “Never Played The Bass”. Το τραγούδι χρησιμοποιεί μέσα στο ρεφρέν του μια φράση που πολλοί γνωρίζουν από την μεγάλη επιτυχία των Womack & Womack το “Teardrops”. Από την κυκλοφορία του, το “Never Played The Bass” έχει κατακτήσει το airplay και είναι ήδη στο top3 της Δανίας ενώ αυτή την περίοδο κυκλοφορεί και σε άλλες δώδεκα χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα. Το album έχει λάβει εξαιρετική υποστήριξη από το MTV.com αλλά και από το VH1.

Από τις αρχές του 2012 είναι ήδη πολύ απασχολημένη. Ξεκίνησε την χρονιά με πολύ σημαντικές εμφανίσεις σε primetime shows και είχε την τιμή να τραγουδήσει για την Βασίλισσα της Δανίας για την 40η επέτειο με όλες τις Ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες να είναι παρών.

Η Ναμπία συνεχίζει να διαδίδει το μήνυμα της θετικότητας αλλά ποτέ δεν ξεχνάει τις ρίζες της, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν της μουσική της και τη ζωή της. Το πολύ δυνατό γυναικείο image που έχει καθιερώθηκε στο σπίτι της. «Μεγάλωσα με καλοσύνη, αγάπη, μια δυνατή μητέρα και στοιχεία από την γιαγιά μου που μου έμαθε πολλά. Ήμουν συνεχώς εμπνευσμένη από αγάπη και τους ανθρώπους γύρω μου. Αισθάνομαι τυχερή».

Η Ναμπία είναι πολύ περήφανη για την Δανέζικη και την Αφρικάνικη κληρονομιά της. Προσπαθεί να μείνει συνδεμένη με την Αφρική και την επισκέπτεται όσο πιο συχνά γίνεται. «Ο τρόπος που νοιάζεται ο ένας για τον άλλον στην Αφρική είναι θετικός, εντυπωσιακός και μοιράζονται το οτιδήποτε έχουν μαζί σου. Όλοι θα πρέπει να την επισκεφθούν κατά την διάρκεια της ζωής τους».

Εχει ήδη αρχίσει και γράφει τραγούδια για το νέο της album.

Ακούστε το hit single της “Never Played The Bass”