The Ting Tings: Sounds From Nowheresville

07.02.2012
Το πλατινένιο βρετανικό δίδυμο The Ting Tings επιστρέφει με τη κυκλοφορία του πολύ-αναμενόμενο νέο album του, ‘Sounds From Nowheresville’, που θα κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία στις 27 Φεβρουαρίου.

Το πλατινένιο βρετανικό δίδυμο The Ting Tings επιστρέφει με τη κυκλοφορία του πολύ-αναμενόμενο νέο album του, ‘Sounds From Nowheresville’, που θα κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία στις 27 Φεβρουαρίου.

Η σκέψη των Ting Tings, Katie White και Jules De Martino, για τον τίτλο του album ήταν απλή. Ήθελαν να δημιουργήσουν τραγούδια διαφορετικά από τα προηγούμενά τους, να έχουν μουσική ελευθερία και να μην έχουν όρια.

Το ‘Sounds From Nowheresville’ δεν δημιουργήθηκε γρήγορα από την Katie και την Jules. Μετά από την παγκόσμια επιτυχία τους με ντεμπούτο album ‘We Started Nothing’, το δίδυμο πέρασε δύο χρόνια περιοδεύοντας πριν να επιστρέψει στο studio. Μετά από μία σύντομη παύση στο Βερολίνο, όπου ηχογράφησαν κάποια τραγούδια που τα «έθαψαν» στη συνέχεια γιατί δεν τους ικανοποιούσαν, οι Ting Tings έφτιαξαν τις βαλίτσες τους και προσγειώθηκαν στη Νότια Ισπανία όπου έφτιαξαν μουσική που τους ικανοποιούσε χωρίς συγκεκριμένους κανόνες.

Ο Jules είπε: “Όλα πριν από εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ δύσκολα. Ξαφνικά δεν ήταν. Κάθε φορά που η. Katie πήγαινε μέχρι το περίπτερο είχε έμπνευση. Οι στίχοι απλά έβγαιναν. Όλο το βάρος είχε φύγει από πάνω μας. Έγινε πάλι μια ευχάριστη διαδικασία. Υπήρχε καθοδήγηση από τη δικιά της ενέργεια πάλι.”

Τους Ting Tings τους γνώρισε ο κόσμος ως ένα hardcore-pop ντουέτο το 2008 μέσα από μία αναγνωρισμένη μεγάλη επιτυχία, με τα νούμερο 1 singles τους ‘That’s Not My Name’, ‘Shut Up And Let Me Go’ και ‘Great DJ’ που πούλησαν πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η μουσική τους έγινε soundtrack όχι μόνο στο ραδιόφωνο αλλά και σε αμέτρητα show και ταινίες, από το ‘Slumdog Millionaire’ ως το ‘Gossip Girl’.

To ντεμπούτο album των Ting Tings πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίγραφα. Επίσης, κέρδισαν Ivor Novello βραβείο στη κατηγορία ‘Best Album’ το 2009 και ήταν υποψήφιοι για Grammy στη κατηγορία ‘Best New Artist’.