Ο Μεγάλος Επιταχυντής... στην Ελλάδα

16.11.2011
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Ερευνας (CERN) και ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) έρχονται στην Ελλάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Ερευνας (CERN) και ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) έρχονται στην Ελλάδα.

Το CERN αποτελεί το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο και ο LHC (Large Hadron Collider) αναπαράγει τις συνθήκες που επικρατούσαν κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη μεγάλη έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν.

Αυτή η ξενάγηση στον χώρο της σωματιδιακής φυσικής είναι το θέμα της έκθεσης "Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας", που εγκαινιάζεται σήμερα στις 7 μ.μ στα εκπαιδευτήρια "Ελληνογερμανική Αγωγή" στην Παλλήνη.

Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό περιβάλλον, με σκοπό τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας του επιταχυντή και της επιστημονικής του μεθοδολογίας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους μαθητές να επεξεργαστούν τις λειτουργίες του LHC.

Την έκθεση πλαισιώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς αλλά και σειρά δραστηριοτήτων επικοινωνίας για τους επισκέπτες. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση Δευτέρα με Παρασκευή 9.00 π.μ.- 6.00 μ.μ. και Σάββατο με Κυριακή 10.00 π.μ.- 6.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.