Λα Τσούνγκα ως το τέλος της χρονιάς

16.11.2011
Συνεχίζεται έως και τις 30 Δεκεμβρίου η παράσταση Λα Τσούνγκα («La Chunga») με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Συνεχίζεται έως και τις 30 Δεκεμβρίου η παράσταση Λα Τσούνγκα («La Chunga») με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Το έργο «Λα Τσούνγκα», γραμμένο το 1985, είναι το τέταρτο από τα οκτώ θεατρικά έργα του πιο πολυδιαβασμένου -μετά τον Μαρκές- εν ζωή Λατινοαμερικανού συγγραφέα στον κόσμο... του Περουβιανού λογοτέχνη Μάριο Βάργκας Λιόσα.

Ένα απρόσμενο συμβάν στο περιθωριακό καφενείο της Τσούνγκα, σε μια παραγκούπολη της Πιούρα στα βόρεια του Περού, θα πυροδοτήσει τη φαντασία των τεσσάρων θαμώνων, αλλά και των θεατών. Η εξαφάνιση της όμορφης Μέτσε, "φίλης" ενός εξ αυτών, θα ενσαρκωθεί σε τέσσερεις εκδοχές που αντανακλούν ενδόμυχες πτυχές της προσωπικότητάς τους.

Εναν χρόνο μετά την εξαφάνιση οι άντρες θυμούνται το γεγονός και δίνουν ο καθένας τη δική του εκδοχή, κινούμενη μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, για την τύχη της Μέτσε και τον ρόλο της Τσούνγκα. Ένα ακόμα μυστικό θα προστεθεί στην αινιγματική ιστορία της Τσούνγκα, που στοιχεία της ενυπάρχουν σε διάφορα μυθιστορήματα του Λιόσα.

«Αυτό που βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον», τονίζει η Ελένη Σκότη, «ήταν η συνειδητή του απόπειρα να ανακαλύψει τον κατάλληλο τρόπο να φανερώσει τη συνθετική ικανότητα του ανθρώπου να βιώνει ταυτόχρονα την αντικειμενική και υποκειμενική πραγματικότητα ή μάλλον να αποκαλύψει αυτή καθαυτή την εμπειρία της διαδικασίας της σύνθεσης αυτής». Το έργο αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Mετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Tελικό κείμενο: με αυτοσχεδιαστικές επεξεργασίες
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Δ/νση παραγωγής -σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου
Μουσική: Ισίδωρος Πάτερος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λαρούνη

ΔΙΑΝΟΜΗ
Τσούνγκα: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Χοσεφίνο: Δημήτρης Λάλος
Λιτούμα: Στάθης Σταμουλακάτος
Χοσέ: Βασίλης Χατζηδημητράκης
Πίθηκος: Γιάννης Λεάκος
Μέτσε: Ηλιάνα Μαυρομάτη
Μουσικός: Ισίδωρος Πάτερος

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Σάββατο 21:15
Σάββατο λαϊκή απογευματινή 18:15 & Κυριακή 19:15
Τιμές εισιτηρίων: (Σάββατο 21:15 & Κυριακή 19:15)
22,00 (κανονικό), 13,50 (φοιτητικό)
Τιμές στις λαϊκές παραστάσεις: (κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο απογευματινή), 17,50 (κανονικό), 10,00 (φοιτητικό).