Κι ούτε φαντάζεσαι τι κάνω μόνη μου...

05.10.2011
Γυναίκες αυνανίζονται μπροστά στο φωτογραφικο φακό του Γουίλ Σαντίγιο (Will Santillo) στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο «La Petite Mort» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen.

Γυναίκες αυνανίζονται μπροστά στο φωτογραφικο φακό του Γουίλ Σαντίγιο (Will Santillo) στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο «La Petite Mort» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen.

Ο τίτλος του βιβλίου «La Petite Mort» σημαίνει «Ένας μικρός Θάνατος» και είναι η έκφραση που κατ΄ ευφημισμόν χρησιμοποιούμε για τον οργασμό. "Εάν, όμως, ο οργασμός είναι -όπως λένε- ένας μικρός θάνατος, μήπως τότε ο αυνανισμός είναι μια μικρή αυτοκτονία;" αναρωτιέται η συγγραφέας του βιβλίου Ντίαν Χάνσον (Dian Hanson).

Ο Σαντίγιο συνέλαβε την –ομολογουμένως πρωτότυπη αυτή- ιδέα να φωτογραφήσει γυναίκες εν ώρα αυνανισμού οχτώ χρόνια πριν, με σκοπό να συμπεριλάβει στη συλλογή του ένα ευρύ φάσμα γυναικών. Από τις πιο αδύνατες στις πιο εύσωμες, από τις νεώτερες στις γηραιότερες, από τις τέλειες καλλονές σ’ αυτές που δεν θεωρούνται όμορφες παρά μόνο στο φως του φωτογραφικού φακού. Το παράδοξο μάλιστα ήταν ότι οι γυναίκες- μοντέλα «σκηνοθέτησαν» οι ίδιες το πως θα αυνανιστούν και ο Σαντίγιο απλώς απαθανάτιζε τη στιγμή.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως προηγούμενες δουλειές του με μοντέλα- ερασιτέχνες τον έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα πως ο αυνανισμός είναι η πιο προσωπική στιγμή από όλα τα σεξουαλικά παιχνίδια. Γι’ αυτό έχει στόχο αφενός μεν να αναδείξει όλη τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα των γυναικών στον τρόπο που προσεγγίζουν τον αυτοερεθισμό τους, αφετέρου δε να απεικονίσει όλη την ομορφιά των συνηθισμένων γυναικών καθώς πλησιάζουν στη στιγμή του οργασμού.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, η Ντίαμ Χάνσον πήρε με τη σειρά του συνεντεύξεις από τις 37 γυναίκες και παρουσιάζει τις απόκρυφες σκέψεις τους γύρω από το γεγονός ότι φωτογραφήθηκαν αυνανιζόμενες μπροστά σ΄ έναν άγνωστο φωτογράφο.

Εκδόσεις Taschen

Τίτλος: Will Santillo, La Petite Mort

Γ.Οικονόμου