«Ήχος και εικόνα» στη Σαντορίνη

22.07.2008
Μουσική, χορό, θέατρο, κινηματογράφο αλλά και εικαστικά θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που Φεστιβάλ «Ήχος και Εικόνα» που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου.

Μουσική, χορό, θέατρο, κινηματογράφο αλλά και εικαστικά θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που Φεστιβάλ «Ήχος και Εικόνα» που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου.

«Ξεκινήσαμε με τον αέρα της παρέας και οδηγό το όνειρο, για μια γιορτή πολιτισμού που θα αγκαλιάζει τη μουσική, το θέατρο, τον χορό και τα εικαστικά δρώμενα.

Μια πραγματική μουσική που θα συνδυάζει την κλασική μουσική με τους αυτοσχεδιασμούς της τζαζ, το χοροθέατρο με τους σύγχρονους ήχους, τα σπαράγματα της Σαπφούς με την Απολογία του Σωκράτη, τις ναυτικές διηγήσεις του Καββαδία με τον Καρυωτάκη, τον ερωτισμό του Σεφέρη και του Χατζιδάκι, με την αυθεντικότητα των ρεμπέτικων» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ Μάγδα Νικολαϊδου και Κωστούλα Τομαδάκη και συμπληρώνουν:

«Στόχος μας είναι να εξαπλωθεί το Φεστιβάλ σε όλα τα μέρη της Σαντορίνης, να έχει πλουραλιστικό πρόγραμμα, να καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων του νησιού μας αλλά και να αποτελέσει έναν επιπλέον λόγο για να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης τη Σαντορίνη».

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 21 Αυγούστου με την παράσταση «Τα χειρόγραφα ενός ταξιδευτή», σε σκηνοθεσία Κωστούλας Τομαδάκη και μουσική Νίκου Πλατύραχου. Οσον αφορά τη μουσική, θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα κλασικών δημιουργών του 20ού αιώνα από τη διακεκριμένη πιανίστα Μάγδα Νικολαϊδου (23/8), συναυλία με τον Νίκο Ξυδάκη (26/8), ρεσιτάλ βιολοντσέλου από τον παγκοσμίου φήμης σολίστ και πρύτανη του μουσικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Pr Alexander Ivashkin (27/8). To πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης χορευτική παράσταση από την Genesis Dance Company (24/8), θεατρικό αναλόγιο με την «Απολογία» του Σωκράτη (28/8).

Το Φεστιβάλ «Ηχος και Εικόνας» της Σαντορίνης θα ολοκληρωθεί στις 29 Αυγούστου με τη μουσική παράσταση του Νίκου Πλατύραχου «Ονειρογραφία», η οποία είναι βασισμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι και εμπλουτίζεται από μουσικές και τραγούδια του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ολες οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά. Αναστασία Κουκά