«Αόρατες Επαφές» στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

21.07.2008
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου την ατομική έκθεση της Κατερίνας Καλούδη, «Αόρατες Επαφές» η οποία θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου 2008.

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου την ατομική έκθεση της Κατερίνας Καλούδη, «Αόρατες Επαφές» η οποία θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου 2008.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφικά έργα διαφορετικών διαστάσεων εμπνευσμένα από τους κυκλαδικούς γλυπτικούς όγκους των βράχων, έτσι όπως τους αισθάνθηκε η καλλιτέχνης σε μια στιγμή σιωπηλού διαλόγου με την φυσική ομορφιά του τοπίου, κάτω από το διάφανο Ελληνικό φως και τους ήχους της θάλασσας και του αέρα.

Το αποτέλεσμα αυτής της επαφής, αυτές οι βραχώδεις μορφές της Καλούδη υπογραμμίζουν όπως λέει η ίδια την αναζήτηση μέσω της φωτογραφίας όχι απλώς μιαs εικόνα, αλλά ενός συναίσθηματος, μιας συγκίνησης που επισυμβαίνει σε μια και μοναδική στιγμή ανάμεσα στον εαυτό και τον περίγυρό του.


Διάρκεια έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2008
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας : Τρ. - Παρ. 11.00 -14.00 και 18.00 - 21.00, Σάβ. 11.00 - 14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Η Κατερίνα Καλούδη γεννήθηκε στη Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά και Τέχνη στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και Φωτογραφία στο Royal College of Art στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε με το Βραβείο καλύτερης δουλειάς το 1986. Εργάστηκε ως φωτογράφος για λογαριασμό γνωστών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ταξίδεψε πολύ εντός και εκτός Ελλάδος δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες της σε έντυπα και βιβλία. ‘Εργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στην Αγγλία.