«Λοκαντιέρα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

17.07.2008
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, υπό τη νέα διεύθυνση του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη, ανεβάζει για το καλοκαίρι του 2008 την πασίγνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Λοκαντιέρα»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, υπό τη νέα διεύθυνση του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη, ανεβάζει για το καλοκαίρι του 2008 την γνωστή κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Λοκαντιέρα» (1752).

Κύριο πρόσωπο του έργου, η Μιραντολίνα, η ιδιοκτήτρια ενός ξενοδοχείου (λοκάντα). Η κωμωδία πραγματεύεται τις σχέσεις της με τους ευγενείς πελάτες που καταλύουν στην αριστοκρατική λοκάντα της, και κυρίως τη θυελλώδη επαφή της με τον ιππότη Ριπαφράτα. Εκείνος δηλώνει εχθρός των γυναικών, εκείνη θέλει να τον συνετίσει, κι έτσι και οι δύο μπλέκονται σ’ ένα γαϊτανάκι εκδίκησης αλλά και ανομολόγητου έρωτα.

Όπως και σε όλα τα έργα του Γκολντόνι, μέσα από την έντονη δράση, τις κωμικές καταστάσεις, τις εξαιρετικές σχέσεις των προσώπων, ο συγγραφέας δεν παρουσιάζει εξιδανικευμένους χάρτινους ήρωες , αλλά ανθρώπους με σάρκα και οστά που μισούν, ζηλεύουν, φθονούν, γελούν αλλά και ερωτεύονται.

Διανομή με σειρά εμφάνισης

Μιραντολίνα, η Λοκαντιέρα: Μαρία Παρασύρη
Φαμπρίτσιο, καμαριέρης: Βαγγέλης Ψωμάς
Υπηρέτης του Ιππότη: Τάσος Κορόζης
Ιππότης Ριπαφράτα: Λευτέρης Ζαμπετάκης
Μαρκήσιος Φορλιπόπολι: Πάνος Σταθακόπουλος
Κόμης Αλμπαφιορίτα: Γιάννης Κοτσαρίνης
Ορτένσια, θεατρίνα: Λένα Ντζούρβα
Ντεγιανίρα, θεατρίνα: Λένα Υφαντή

Συντελεστές

Μετάφραση (παραγγελία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου): Αγαθή Δημητρούκα
Σκηνοθεσία, Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης: Έφη Καρακώστα
Φωτισμοί: Σπύρος Μερεγκλίτσης

Η μουσική της παράστασης είναι του Antonio Vivaldi.