Γευστική ισορροπία

15.07.2008
Το Tagoo, στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo στη Μύκονο, δίνει στο λευκό τη θέση που του αρμόζει.

Σε ένα τεύχος όπου κυριαρχεί το λευκό, δεν θα μπορούσε να λείπει η επιτομή του αιγαιοπελαγίτικου λευκού, ένα εστιατόριο στη Μύκονο. Και μάλιστα το συγκεκριμένο εστιατόριο που, τουλάχιστον από άποψη αισθητικής και θέας, είναι πραγματικά μοναδικό.

Καταρχάς φρόντιστε να έχετε χρόνο για ένα ποτό τουλάχιστον προτού καθίσετε για φαγητό, ώστε να απολαύσετε την μπάρα-ενυδρείο αλλά και τη μοναδική θέα και την ατμόσφαιρά του.

Αξίζει ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ κι ένα ελαφρύ πούρο για την αρχή, στους ολόλευκους lounge καναπέδες, μπροστά στην πισίνα, με όλους τους celebrities του νησιού να πηγαινοέρχονται. Αν δεν σας αρέσει το ηλιοβασίλεμα, τότε θέλετε λίγο ακόμη χρόνο...

Αν ο καιρός είναι καλός και δεν φυσάει, ζητήστε να σας κλείσουν ένα από τα δύο τραπέζια «νησιά» μέσα στην πισίνα, για να απολαύσετε το δείπνο σας πάνω από το καταγάλανο νερό. Και βέβαια η ομορφιά δεν περιγράφεται αν είστε τυχεροί και η καλοκαιρινή βραδυά έχει πανσέληνο.

Στο Cavo Tagoo θα γευτείτε ένα δείπνο μεσογειακής κουζίνας, με θέα τα φώτα της πόλης, τη χρυσαφένια θάλασσα να λαμπιρίζει στο φεγγαρόφωτο και την καταγάλανη πισίνα να παιχνιδίζει στα πόδια σας. Την επιμέλεια του εστιατορίου την έχουν οι αδερφοί Πανά, που έχουν και το Island στη Βάρκιζα, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε τα sushi από το sushi corner, το ριζότο με τα σπαράγγια, τα φιλετάκια με σος βινσάντο, και την πεσκανδρίτσα με σος λεμόνι, κάππαρη και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Μετά το επιδόρπιο νομίζω ότι ήλθε η ώρα για το δεύτερο πούρο της βραδιάς...

Tagoo, Χώρα Μυκόνου, τηλ.: 22890 23692