Oι μαθητές σερφάρουν στο θέατρο!

18.02.2003
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματός του, παρουσιάζει φέτος για πρώτη χρονιά, από τις 22 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα "Σερφάρονταςστο Κ.Θ.Β.Ε., www.ntng.gr".To πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές πρώτης και δευτέρας γυμνασίου, πραγματοποιείται στις τάξεις των σχολείων και λειτουργεί όπως το σερφάρισμα στο διαδίκτυο.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματός του, παρουσιάζει φέτος για πρώτη χρονιά, από τις 22 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα "Σερφάρονταςστο Κ.Θ.Β.Ε., www.ntng.gr".
To πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές πρώτης και δευτέρας γυμνασίου, πραγματοποιείται στις τάξεις των σχολείων και λειτουργεί όπως το σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Ένας θίασος λειτουργεί σαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και δέχεται εντολές από τους μαθητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια λίστα θεμάτων-links, αποσπάσματα από θεατρικά τραγούδια, ή ακόμα και διάφορες πληροφορίες που αφορούν στο Κ.Θ.Β.Ε.

Τα αποσπάσματα που παρουσιάζονται είναι από τα έργα "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, "Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα, "Ιστορίες του Κυρίου Κόινερ", αλλά και το ποίημα "Παρατηρήσεις για έναν ηθοποιό" του Μπρεχτ, "Άμλετ" και "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ, "Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα" του Πιραντέλο και υπάρχει και μια έκπληξη από τον κόσμο της Commedia dell' Arte.
Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και προσφέρεται δωρεάν, συνεχίζεται με επιτυχία και είναι ενδεικτικό ότι σε λιγότερο από ένα μήνα το έχουν παρακολουθήσει ήδη 1000 μαθητές, ενώ οι κρατήσεις των πρωινών παραστάσεων φθάνουν μέχρι το μήνα Απρίλιο.

Οι συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια-επιλογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης
Επιμέλεια κειμένων-συμμετοχή: Ανέτα Λιάπτση
Θίασος: Νίκος Καπέλιος, Λίλιαν Παλάντζα, Ρούλα Παντελίδου.