H τρελή του Σαγιώ από το Εθνικό Θέατρο

31.01.2003
Η μεγάλη φετεινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στη Σκηνή Κοτοπούλη και θα διαρκέσει έως τις 18 Μαϊου. Πρόκειται για την "τρελή του Σαγιώ" του Ζαν Ζιρωντού. Ο Κοραής Δαμάτης ανέλαβε τη σκηνοθεσία, αλλά και τις χορογραφίες καθώς επίσης είναι εκείνος που έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών της παράστασης.
Η μεγάλη φετεινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στη Σκηνή Κοτοπούλη και θα διαρκέσει έως τις 18 Μαϊου. Πρόκειται για την "Τρελή του Σαγιώ" του Ζαν Ζιρωντού.

Ο Κοραής Δαμάτης ανέλαβε τη σκηνοθεσία, αλλά και τις χορογραφίες καθώς επίσης είναι εκείνος που έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών της παράστασης. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Απόστολος Βέττας. Τα κοστούμια της παράστασης σχεδίασε η Άννα Μαχαιριανάκη. Τη μουσική έγραψε η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η μουσική διδασκαλία αποδίδεται στην Ολυμπία Κυριακάκη, ενώ τους φωτισμούς φρόντισε ο Νίκος Καβουκίδης.

Η Αντιγόνη Βαλάκου αποδίδει το ρόλο της αλαφροϊσκιωτης Ωρελί, της Τρελής του Σαγιώ, ενώ την πλαισιώνουν ο Μίμης Χρυσαομάλλης, η Ελένη Γερασιμίδου, η Τζέσυ Παπουτσή, η Ναταλία Στεφάνου, ο Χρήστος Πάρλας και 33 ακόμη ηθοποιοί.

Υπόθεση: Σε μια κεντρική γειτονιά στο Παρίσι, το Σαγιώ, μερικά υψηλα΄ιστάμενα πρόσωπα, προετοιμάζουν μια από τις συνήθισμένες τους κομπίνες. Έχουν στόχο να δημιουργήσουν μαι εταιρεία, που θα σκάψει την πόλης, για να ανακαλύψει πετρέλαιο... Όμως η εκρηκτική Ωρελί, γνωστή σαν την Τρελή του Σαγιώ, θα συσπειρώσει γύρω της όλους εκείνους που βείσκονται μακριά από τα γρανάζια του συστήματος... Σύμμαχοί της, θα αποδειχθούν οι φίλες της, Κοστάνς, Γκαμπριέλ, Ζοζεφίν, η νεαρή Ίρμα, ο παλιατζής και άλλοι ιδιότυποι τύποι, που ζουν γύρω από τα καφέ του Σαγιώ. Στο τέλος...

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00 μ.μ., Τετάρτη 18.00 μ.μ., Κυριακή 19.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 17,50 - 14,50 (λαϊκή απογευματινή) - 10,00 (φοιτητικό).