322 συν 1 καλλιτέχνες!

24.01.2003
Τριακόσιοι είκοσι τρεις καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Πρόκειται για την έκθεση της πρώτης ενότητας της συλλογής που φέρει τον τίτλο "322+1 καλλιτέχνες και δωρητές" και απαρτίζεται συνολικά από 2.500 και πλέον έργα σύγχρονης τέχνης τα οποία αγοράστηκαν με δωρεές ιδιωτών ή και δωρήθηκαν στο μουσείο από τους ίδιους τους καλλιτέχνες δημιουργούς τους.
Τριακόσιοι είκοσι τρεις καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης που εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις καινούργιες τριπλές εγκαταστάσεις του μουσείου.
Πρόκειται για την έκθεση της πρώτης ενότητας της συλλογής που φέρει τον τίτλο "322+1 καλλιτέχνες και δωρητές" και απαρτίζεται συνολικά από 2.500 και πλέον έργα σύγχρονης τέχνης τα οποία αγοράστηκαν με δωρεές ιδιωτών ή και δωρήθηκαν στο μουσείο από τους ίδιους τους καλλιτέχνες δημιουργούς τους.
Στις αίθουσες του Μουσείου εκτίθενται έργα ζωγραφικής, γλυπτικές δημιουργίες, περιβάλλοντα, φωτογραφίες και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε σημαντικούς δημιουργούς της σύγχρονης τέχνης (Βαρώτσος, Κανιάρης, Βελίκοβιτς, Λαζόγκας, Απέργης, Αληθεινός, Παύλος, Φιλόλαος, Ζούνη, Μόραλης, Μυταράς, Τσόκλης κ.α.).

Σημειώνεται ότι το κτίριο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο τριών επιπέδων, έκτασης 4.500 τ.μ.(παλιό περίπτερο της ΔΕΗ), ενώ εντυπωσιακή είναι και η νέα πτέρυγα ·έκτασης 2.450 τ.μ.- που προστέθηκε στο παλιό. Το Μουσείο περιλαμβάνει σήμερα, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, αίθουσα βιντεοπροβολών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις, συστήματα τηλεδιάσκεψης, εργαστήρια, αποθήκη, πωλητήριο και αναψυκτήριο.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός Δευτέρας.