Αυτό που δεν τελειώνει...

24.01.2003
Tην Κυριακή 26 Ιανουαρίου ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου "Αυτό που δεν τελειώνει" στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Το έργο βασίζεται σε ποίηση του 20ου αιώνα και εντάσσεται στο εναλλασσόμενο, φετινό ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής.
Tην Κυριακή 26 Ιανουαρίου ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου "Αυτό που δεν τελειώνει" στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Το έργο που βασίζεται σε ποίηση του 20ου αιώνα και εντάσσεται στο εναλλασσόμενο, φετινό ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής, θα παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή 00.30 (μετά τα μεσάνυχτα) και κάθε Κυριακή στις 21.30.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Στάθης Λιβαθινός, που μαζί με τον ποιητή Στρατή Πασχάλη επεξεργάστηκαν δραματουργικά τα ποιήματα σημειώνει:
"Όλα στηρίζονται στη βιωματική σχέση που απέκτησαν οι ηθοποιοί κατά την προετοιμασία της παράστασης με το υλικό της ποίησης. Σ' αυτό και η επιλογή των κειμένων δεν αποτελεί αυτολόγηση, αλλά επιλογή με βάση το προσωπικό γούστο, τον πειραματισμό και το θέμα που επιδιώκουμε να έιναι πάντα σχετικό με μία αίσθηση ιστορικότητας, όχι ευθύγραμμης και χρονογραφικής, αλλά διασπασμένης και μεταφορικής."

Τα δρώμενα εμπλουτίζονται από μουσική και τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση και που προέκυψαν μέσα από τη βιογραφία και την ψυχολογάι των ίδιων των ηθοποιών, έτσι ώστε το προσωπικό να συνυπάρχει με το ομαδικό, το σύγχρονο με το παλιό.
Στην παράσταση "Αυτό που δεν τελιεώνει" ακούγονται ποιήματα των Τίτου Πατρίκιου, Νίκου Φωκά, Νάνου Βαλαωρίτη, Γιάννη Βαρβέρη, Μάτσης Χατζηλαζάρου, Χριστόφορου Λιοντάκη, Κικής Δημουλά, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Μιχάλη Γκανά, Γιώργου Βέλτσου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνου Ελευθερίου, Αρη Μαστοράκη, Μίλτου Σαχτούρη, Κωνσταντίνου καβάφη, Νίκου Εγγονόπουλου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Ανδρέα Εμπειρίκου, Αλέξανδρου Μπάρα, Γιάννη Ρίτσου, Στρατή Πασχάλη και Λάμπρου Πορφύρα.

Δραματουργική επεξεργασία: Στάθης Λιβαθινός, Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Σκηνικά- κοστούμια: Σωτήρης Στέλιος
Μουσική: Νίκος Πλάτανος
Κίνηση: Μαρίελα Νέστορα
Φωτισμοί: Ζαφείρης Επαμεινώνδας

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βασίλης Ανδρέου, Στάθης Γράμψας, Γιωργός Δαμπάσης, Κατερίνα Ευαγγελλάτου, Δημήτρης Ημελλος, Νίκος καρδώνης, Μαριάννα Λαμπίρη, Αλεξάνδρα Λέρτα, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Μαυριτσάκης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Μαρία Ναυπλιώτου, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Ναταλία Στυλιανού, Αρης Τρουπάκης.