Αποκαλύπτοντας το πρόσωπο... στην Τεχνόπολη

27.01.2003
"Αποκαλύπτοντας το πρόσωπο. Γυναίκες ζωγράφοι από τον Ισλαμικό κόσμο" τιτλοφορείται η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων .
"Αποκαλύπτοντας το πρόσωπο. Γυναίκες ζωγράφοι από τον Ισλαμικό κόσμο" τιτλοφορείται η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, τη Βασιλική Εταιρεία Καλών Τεχνών της Ιορδανίας και το Μεσογειακό Δίκτυο Γυναικών Δημιουργών F.A.M και με την υποστήριξη των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού καθώς και του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου.
Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρόδο, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του Β' Διεθνούς Συνεδρίου Γυναικών Δημιουργών της Μεσογείου.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται 70 έργα που φιλοτέχνησαν 51 ζωγράφοι από 21 ισλαμικές χώρες (Αίγυπτο, Αλγερία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδονησία, Ιράκ, Ιράν, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Μπαγκλαντές, Μαλαισία, Μαρόκο, Ομάν, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Συρία, Εθνικής Πινακοθήκης της Ιορδανίας, στο Αμμαν, αποκαλύπτουν την ενδιαφέρουσα και ποικίλη δημιουργία χαρισματικών γυναικών καλλιτεχνών, διαφόρων θρησκευμάτων, οι οποίες συμβάλλουν με το έργο τους στον πολιτιστικό πλούτο της ανθρωπότητας. Γεφυρώνοντας την Δύση με την Ανατολή, η έκθεση μεταφέρει πανανθρώπινο μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας διαπολιτιστικών ανταλλαγών και συμφιλίωσης.
Η έκθεση στη συνέχεια προβλέπεται να μεταφερθεί σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης των ΗΠΑ και της Ασίας.

Ωρες λειτουργίας: καθημερινά και Σαββατοκύριακα 10 πμ -10 μμ
Είσοδος ελεύθερη.