Το ελληνικό βιβλίο στην Κωνσταντινούπολη

10.12.2002
Για πρώτη φορά η ελληνική λογοτεχνία παρουσιάζεται στην Έκθεση Βιβλίου της Κωνσταντινούπολης, Istanbul Book Fair, έχοντας το δικό της Περίπτερο. Με τον τρόπο αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.) και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), με την ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), συνεχίζουν την προσπάθεια προώθησης της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό.
Για πρώτη φορά η ελληνική λογοτεχνία παρουσιάζεται στην Έκθεση Βιβλίου της Κωνσταντινούπολης, Istanbul Book Fair, έχοντας το δικό της Περίπτερο. Με τον τρόπο αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.) και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), με την ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), συνεχίζουν την προσπάθεια προώθησης της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό. Η έκθεση διοργανώνεται από την Turkish Publishers Association (Turkiye Yayincilar Birligi) και πραγματοποιείται από 13 έως 22 Δεκεμβρίου 2002.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στα πλαίσια συζητήσεων, συνεντεύξεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, έλληνες και τούρκοι εκδότες, λογοτέχνες, πανεπιστημιακοί και παράγοντες της πολιτιστικής ζωής θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να διερευνήσουν κοινούς άξονες δράσης και να θεμελιώσουν τη μελλοντική συνεργασία τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία στην ελληνική συμμετοχή και στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του βιβλίου.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου: Συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Τούρκων Εκδοτών.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου: Επίσημη Εναρξη της Εκθεσης.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου: Συζήτηση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων Εκδοτών με θέμα την ανάπτυξη συνεργασίας.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου: Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων Λογοτεχνών.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου: Μουσική Παράσταση με τραγούδια της Πόλης και Ρωμιών Συνθετών από τη Λαϊκή Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τον Θωμά Κοροβίνη και τη Μαρία Φωτίου.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου: Μουσική Παράσταση Τούρκων Καλλιτεχνών.