Είδαμε την πρεμιέρα του Mamma Mia (***)

09.05.2008
Γκλαμ seventies, άρωμα από Ελλάδα, ενδιαφέροντα σκηνικά και εφέ, χιούμορ, καλές ερμηνείες, διαχρονικά τραγούδια, και μία ξεχωριστή ενέργεια εκ μέρους των συντελεστών της, ήταν τα συστατικά επιτυχίας της παράστασης MAMMA MIA!, που δικαίως την έχουν οδηγήσει στο top των προτιμήσεων των θεατών.
Η πολυαναμένομενη και πολυδιαφημιζόμενη - μην ξεχνάτε ότι εδώ και ένα χρόνο μας έχουν πάρει τα αφτιά και τα μάτια οι ραδιο_αφισο_τηλεοπτικές διαφημίσεις - παράσταση που έχει σπάσει ταμεία ανά τον κόσμο ήρθε επιτέλους στην Αθήνα.

Tην Τρίτη 6 Μαΐου το MAMMA MIA! έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο θέατρο Badminton στο Γουδί, ενώπιον όλης της κοσμικής Αθήνας (άνθρωποι του θεάτρου, της τηλεόρασης, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής) που έσπευσε να πάρει την πρώτη γεύση.
Για καλή μας τύχη η φήμη της παράστασης στάθηκε αντάξια αυτού που είδαμε και βιώσαμε, καθώς υπό τους ήχους των ABBA το κατάμεστο θέατρο απέκτησε μία ευχάριστη και ξεσηκωτική ατμόσφαιρα 70s, που δυστυχώς λίγες φορές απογειώθηκε. Μοναδικό ψεγάδι στη βραδιά; Οι αρτηριοσκληρωτικοί celebrities που δίσταζαν να ξεφαντώσουν με την ψυχή τους...

Άρωμα από Ελλάδα, ενδιαφέροντα σκηνικά και εφέ, χιούμορ, ερμηνείες με αποκορύφωμα αυτές της Mamma Mia, διαχρονικά τραγούδια, και μία ξεχωριστή ενέργεια εκ μέρους των συντελεστών της, ήταν τα συστατικά επιτυχίας της παράστασης που δικαίως την έχουν οδηγήσει στο top των προτιμήσεων των θεατών.

Η υπόθεση του έργου εύληπτη - εμπνευσμένη από τη μαγεία των αφηγηματικών τραγουδιών των ΑΒΒΑ διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί - αγνώστων λοιπών στοιχείων. Εκεί, την παραμονή του γάμου της, μια κόρη αναζητά την ταυτότητα του πατέρα της. Έχοντας διαβάσει κρυφά το ημερολόγιο της μητέρας της, έχει καταλήξει σε τρεις πιθανούς υποψηφίους που επισκέφθηκαν το νησί, αλλά και τη μητέρα της πριν από 20 χρόνια... Ετσι, τους προσκαλεί στο γάμο της και προσπαθεί βάσει ενστίκτου να βρει ποιος από τους τρεις συνέβαλε στην ύπαρξή της. Και η συνέχεια είναι άκρως διασκεδαστική!

Τα highlights της πρεμιέρας

- Η ερμηνεία της 40something ελεύθερης μαμάς Donna Sheridan, την οποία υποδύεται η Νεοζηλανδή Carolanne Weidle. Δίνει ρέστα στο 'The Winner Takes It All'.
- Ο ρόλος της ξεκαρδιστικά κυνικής Rosie, της μιας από τις δύο κολλητές της χίπισσας Donna, από την ηθοποιό Felicity Duncan.
- Τα vintage λίκρα κοστούμια των τριών -μεσόκοπων πια- φιλενάδων.
- Οι cult Ελληνίδες γιαγιάδες κομπάρσοι στο μίνιμαλ σκηνικό της «greek taverna»
- Το πάρτι επί σκηνής στον επίλογο της παράστασης, όπου το κοινό σηκώνεται όρθιο με τους πρωταγωνιστές να ξανατραγουδούν Abba.
- Το after-party με DJ Μουρατίδη. Οι συντελεστές του Mamma Mia! και οι κοσμικοί της βραδιάς χόρεψαν από Madonna μέχρι Gloria Gaynor. Κάποιοι έφυγαν με μπαλόνια Mamma Mia! και μαύρες μπομπονιέρες!

Tips:
- Βασισμένη στα τραγούδια του ποπ -φαινόμενου των ABBA, η παραγωγή παρουσιάζεται τα τελευταία 8 χρόνια με πρωτοφανή επιτυχία και στις πέντε ηπείρους, κάνοντας ανάρπαστα τα εισιτήρια από τη Μόσχα μέχρι τη Νέα Υόρκη κι από το Λονδίνο μέχρι το Τόκιο.
- Αυτή τη στιγμή το MAMMA MIA! παίζεται σε περισσότερα θέατρα ανά τον κόσμο, απ’ ότι οποιοδήποτε άλλο μιούζικαλ.
- Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο, ενώ υπολογίζεται καθημερινά τη βλέπουν πάνω από 17.000 θεατές.
- Συνολικά οι 8 παγκόσμιες παραγωγές του Mamma Mia! Αποφέρουν πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα σε πωλήσεις εισιτηρίων.
- Στις 18 Ιουλίου βγαίνει και επίσημα η ταινία Mamma Mia! με την εκπληκτική Μέριλ Στριπ στο ρόλο της Mamma Mia-Ντόνα και τη νεαρή πανέμορφη Αμάντα Σέιφριντ στο ρόλο της κόρης της Σόφι. Ο Πιρς Μπρόσναν και ο Κόλιν Φερθ θα είναι οι δύο από τους τρεις υποψήφιους πατέρες.

Χρήσιμες πληροφορίες
Από 6 έως 25 Μαΐου
Στο Θέατρο Badminton (Άλσος Στρατού, Γουδή)
Πληροφορίες- Κρατήσεις: www.ticketnet.gr, τηλ.: 210 8840600
Ημέρες - Ώρες Παραστάσεων: Τρίτη - Παρασκευή: 21:00,
Σάββατο & Κυριακή: 17:00 & 21:00


Χριστίνα Τσατσαράγκου, Γεωργία Οικονόμου