Το Ζώδιο του Κριού από Ήλιο ή Ωροσκόπο

15.10.2003
Ο Κριός είναι το 1ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το πρώτο από τα ζώδια της άνοιξης και σηματοδοτεί της έναρξή της. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Κριού από τις 21 Μαρτίου ως τις 20 Απριλίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι η Φωτιά. Κυβερνήτης του Κριού είναι ο Αρης. Εδώ, ο Ήλιος βρίσκεται σε έξαρση, ο Αρης σε κυριαρχία (όπως και στον Σκορπιό), η Αφροδίτη σε αδυναμία (όπως και στον Σκορπιό) και ο Κρόνος σε πτώση.
Δυνατότητες Ανάπτυξης
Είναι η εναρκτήρια ώθηση για το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου προσωπικής ανάπτυξης. Η ενέργεια αυθόρμητα κατευθύνεται προς μια καινούργια κατεύθυνση. Αναπτύσσει την ικανότητα, της αποτελεσματικής δράσης, της πρωτοβουλίας, της αισιοδοξίας, της ενεργητικότητας και της επιθετικότητας.

Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις
Κύρια χαρακτηριστικά του Κριού είναι, η θυελλώδης και παρορμητική φύση, η ηγετική ιδιοσυγκρασία, η τόλμη, η θέληση, η αυτοπεποίθηση, αλλά και η θρασύτητα, η φιλονικία, η εριστικότητα, καθώς και η έλλειψη λεπτότητας. Αγαπάει πολύ τις νέες εκκινήσεις σε διάφορους τομείς της ζωής του, δρα ταχύτατα και ενθουσιάζεται τόσο πολύ μ' αυτές, που δεν προσέχει αν είναι γερά τα θεμέλια του οικοδομήματος που χτίζει, ενώ συνήθως δεν έχει προηγηθεί συγκροτημένη σκέψη. Συχνά στη ζωή του παίρνει πολλά ρίσκα τα οποία μπορούν να τον ανεβάσουν πολύ ψηλά, αλλά και να τον ρίξουν πολύ χαμηλά. Θέλει να είναι πρώτος, να ηγείται και να ξεχωρίζει, ενώ δύσκολα θα υπηρετήσει τους άλλους. Δεν αναγνωρίζει κανένα εμπόδιο και δεν φοβάται τίποτα. Αγαπάει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του και είναι σπάταλος.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστος στις παρέες του και έχει πολλούς φίλους. Αυτοί είναι που θα του σταθούν στις δύσκολες περιστάσεις της ζωής του με ενεργή συμμετοχή. Η απόλυτη εμπιστοσύνη στις ίδιες του τις ικανότητες, οι πρωτοβουλίες και το επιχειρηματικό πνεύμα που τον διακρίνει, τον βγάζουν εύκολα από την αφάνεια και ανοίγουν τον δρόμο για την επίτευξη των στόχων του.
Μπορεί να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία αν διοχετεύσει όλη του την ενεργητικότητα στην δουλειά, αναπτύξει την εργατικότητά του, ενώ πολύ πιθανόν πολλά από αυτά να προέλθουν από μεγάλη τύχη. Πρέπει όμως και μέσα στην ενασχόλησή του να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να μπορεί να έχει δράση, για να μπορέσει να αναπτύξει τις ατομικές του ικανότητες, αφού η μηχανική εργασία δεν του πάει. Μπορεί να κάνει πολλά λάθη, αφού είναι κατηγορηματικός σε αυτά που πιστεύει, δεν ακούει τι του λένε οι άλλοι και πιστεύει πως η δική του άποψη είναι η πιο σωστή.

Πολλές φορές όμως γίνεται οξύθυμος, απότομος, είρωνας και δρα απερίσκεπτα. Ιδιαίτερα όταν τον έχει ενοχλήσει κάτι, δεν μπορεί να σκεφτεί ψύχραιμα, έστω και αν ξέρει πως με αυτόν του τον τρόπο έχει πολλά να χάσει. Είναι ανυπόμονος και θέλει να έχει πολύ γρήγορα αποτελέσματα, στις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάνει. Δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένεια και την κοινωνία, αλλά θεωρεί απολύτως απαραίτητη την ανεξαρτησία του. Στις σχέσεις του παθιάζεται και διακατέχεται από ισχυρά σεξουαλικά αισθήματα και έντονη ορμητικότητα. Ερωτεύεται γρήγορα, κεραυνοβόλα και βίαια. Θέλει να έχει το πάνω χέρι και είναι πιστός, αλλά πολλές φορές νιώθει έντονα το συναίσθημα της ζήλιας και δεν συγχωρεί εύκολα τα σφάλματα των άλλων.
Ο παρορμητισμός, ο επιπόλαιος τρόπος σκέψης και η ταχύτητα των πράξεών του όμως, τον οδηγεί πολλές φορές σε λάθος επιλογές. Συχνά ο σύντροφος που επιλέγει είναι τελείως διαφορετικός από τον ίδιο και υπάρχουν πολλές διαφορές και διαφωνίες μαζί του που μπορούν να καταλήξουν και σε δικαστικές διαμάχες.