Ένας οργασμός τη μέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα

17.07.2009
Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα μήλο και σε ένα οργασμό; Καμία! Κι αυτό γιατί ένα μήλο, όπως και ένας οργασμός τη μέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες της Εθνικής υπηρεσίας υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, όπως δημοσίευσε και η εφημερίδα Sun.

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα μήλο και σε ένα οργασμό; Καμία! Κι αυτό γιατί ένα μήλο, όπως και ένας οργασμός τη μέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, όπως δημοσίευσε και η εφημερίδα Sun.

Το φυλλάδιο που μοιράστηκε από το NHS (National Health Service) Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα μήλο και σε ένα οργασμό; Καμία! Κι αυτό γιατί ένα μήλο, όπως και ένας οργασμός τη μέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες της Εθνικής υπηρεσίας υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Θέτει τα πράγματα σωστά. Όπως σημειώνεται, πολύ λόγος γίνεται για τις προφυλάξεις και το ασφαλές σεξ αλλά όχι και για την απόλαυση αλλά και για τα οφέλη των συχνών (αν όχι καθημερινών οργασμών) στην υγεία. Κι όμως όπως αναφέρει και το φυλλάδιο, το συχνό σεξ κάνει το γιατρό πέρα και μπορεί ακόμα και να σου σώσει τη ζωή.

Πρώτα πρώτα, το σεξ βοηθά στην απόκτηση του ιδανικού βάρους: όλοι οι γυμναστές προτείνουν να ασκείσαι τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά. Μέσα στο πολυάσχολο πρόγραμμά σου, αυτός ο στόχος μοιάζει απίθανος. Οπότε, μπορείς να αξιοποιήσεις τον λιγοστό σου χρόνο κάνοντας σεξ με τον αγαπημένο σου. Άλλωστε σε μισή ώρα σαρκικής επαφής,χύνεις τόσο ιδρώτα που τα οφέλη της άσκησης αυτής, είναι μεγαλύτερα και από την αεροβική( με την προϋπόθεση πως δεν τα περιμένεις όλα με τα πόδια ανοιχτά).

Έπειτα, το καθημερινό σεξ τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα: ερευνητές ανακάλυψαν ότι το συχνό σεξ συνδέεται με τα υψηλότερα επίπεδα του αντιβιοτικού ανοσογλοβουλίνης Α που σε προστατεύει ενάντια σε ιώσεις, κρυώματα και μολύνσεις.

Το σεξ μειώνει τους πόνους: η ορμόνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του έρωτα και ειδικότερα του οργασμού (η διάσημη οξυτοκίνη, οι ενδορφίνες αυξάνονται και ο πόνος μειώνεται. Έτσι, σου παιρνούν στη στιγμή, πονοκέφαλοι, πόνοι της αρθρίτιδας αλλά και οι πόνοι από το προ εμμηνορροϊκό σύνδρομο. Ταυτόχρονα, η οξυτοκίνη, βοηθά στο να κοιμάσαι καλύτερα. Ο καλός ύπνος συνδέεται άμεσα με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την μείωση του στρες.

Το σεξ ως ελιξήριο νεότητας: οι συχνοί οργασμοί, δεν σε βοηθούν να διατηρείς την υγεία του οργανισμού σου σε καλή κατάσταση, αλλά υπόσχονται να σε κρατήσουν για πάντα νέα, χωρίς ρυτίδες. Ζευγάρια που κάνουν σεξ τέσσερις φορές την εβδομάδα, μπορούν να δείξουν μέχρι και 10 χρόνια λιγότερο από το μέσο όρο, υποστηρίζει έρευνα του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου. Άλλωστε, η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη που εκκρίνεται κατά τον οργασμό, βοηθά στην καλύτερη υγεία των τοιχωμάτων των κυττάρων (κυρίως του προσώπου), έτσι οι μυς ηρεμούν και το πρόσωπο αργεί να αποκτήσει τις ενοχλητικές για εμάς τις γυναίκες ρυτίδες.

Όπως, καταλαβαίνεις από όλα τα παραπάνω, δεν αρκεί μονάχα να κάνεις σεξ καθημερινά. ΌΛα τα θετικά που μπορεί να σου δώσει το σεξ είναι στην πραγματικότητα πλεονεντήματα που απορρέουν από τον οργασμό. Πολύ αλλά κακό σεξ, μόνο τα νεύρα θα σου κάνει τσατάλια και τίποτε άλλο!