Θα έχεις παρατηρήσει πως υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν πάντα να παίρνουν αυτό που θέλουν. Μάθε πώς ακριβώς το κάνουν για να τους μιμηθείς.
Δες και αυτό: Συναισθηματική Αποτοξίνωση: Τα 4 πράγματα που θα κερδίσεις και η μέθοδος για να τα καταφέρεις
Πώς να παίρνεις πάντα αυτό που θες; Τα 8 συστατικά της επιτυχίας
Συγκεκριμένος στόχος: Σκέψου τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις. Το να λες «θέλω να αδυνατίσω» είναι εντελώς διαφορετικό από το «θα χάσω πέντε κιλά». Στην πρώτη περίπτωση ο στόχος είναι αφηρημένος, οπότε και οι κινήσεις σου θα είναι πιο χαλαρές και γενικές (θα τρώω λιγότερο), ενώ στη δεύτερη ξέρεις τι ακριβώς επιζητάς και άρα πρέπει να αποφασίσεις πώς θα το κατακτήσεις – στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθώντας μια σωστή δίαιτα.
Αποφασιστικότητα και απληστία: Το να θέλεις πραγματικά να κερδίσεις είναι το Α και το Ω. Γιατί μόνο τότε δεν θα απογοητευτείς από τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Από την άλλη, η απληστία μπορεί να ανήκει στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, αλλά έχει και τα καλά της. Γιατί σου δίνει τη θέληση να δεσμευτείς σε μακροχρόνιους στόχους και να επιμείνεις παρά τις δυσκολίες.
Κίνητρο: Η νίκη για τη νίκη δεν φτάνει τις περισσότερες φορές, εκτός αν παίζεις μπιρίμπα με τις κολλητές σου – όπου και σε αυτή την περίπτωση ένα στοιχηματάκι θα έχει πέσει στο τραπέζι. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Θέλεις προαγωγή γιατί στην καινούργια θέση η δουλειά σου θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον; Θα πάρεις περισσότερα χρήματα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου; Πρέπει να ξέρεις για ποιο λόγο ακριβώς παλεύεις, γιατί αυτό θα σε κάνει ακόμα πιο αποφασισμένη και επίμονη.
Αυτό το είδες; Τι μπορεί να σου συμβεί όταν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς είναι να ανοίγεις το κινητό σου
Αυτοπεποίθηση: Αν δεν πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το πάρεις ποτέ. Και αν δεν πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου, δεν θα το κάνει και κανένας άλλος.
Δουλειά: Αν είσαι αθλητής, θα πρέπει να προπονείσαι εντατικά για να γίνεις ο καλύτερος. Το ίδιο ισχύει και για άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα η εργασία σου. Το να τελειοποιήσεις τα προσόντα σου και να είσαι πάντα προετοιμασμένος χρειάζεται προσήλωση και προσωπικό κόπο και χρόνο.
Θετική σκέψη: Λένε ότι οι απαισιόδοξοι μπορεί στο τέλος να έχουν δίκιο αλλά οι αισιόδοξοι έχουν περάσει καλύτερα στην πορεία. Οι αρνητικές σκέψεις τύπου «δεν θα τα καταφέρω», «δεν είμαι αρκετά καλός/δυνατός/έξυπνος» δεν ταιριάζουν στην ψυχολογία του νικητή. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να ζεις στον κόσμο σου και να μη λαμβάνεις υπ’ όψιν σου την πραγματικότητα. Πρέπει να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις.
Στρατηγική: Ξέρεις τι θέλεις, αλλά πρέπει να βρεις και το πώς θα το πετύχεις. Φτιάξε ένα πλάνο με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσεις, τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
Οι σωστές ικανότητες: Το θέλεις πολύ, αλλά έχεις τα προσόντα για να το πετύχεις; Π.χ. αν η θέση που κυνηγάς στη δουλειά προϋποθέτει να γνωρίζεις άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και εσύ μιλάς σχολικά αγγλικά, τι πιθανότητες πιστεύεις ότι έχεις να την πάρεις; Πριν θέσεις δηλαδή τους στόχους σου, εξέτασε αν διαθέτεις όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να τον φτάσεις. Αν όχι, φρόντισε να τα αποκτήσεις.
Διάβασε επίσης: Τα χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση