Ξέχνα τα κεριά & το ζεστό μπάνιο: Πώς θα διώξεις το στρες μέσα σε μόλις 3 λεπτά!

18.03.2017
Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, η εργασία και οι υποχρεώσεις τη σημερινή εποχή είναι τόσες που πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον άνθρωπο να μην αγχωθεί. Τι θα έλεγες αν σε πληροφορούσαμε πως υπάρχει λύση για ν΄απαλλαγείς από αυτό το τοξικό συναίσθημα σε μόλις 3 λεπτά; Τόσος χρόνος χρειάζεται για ν΄απαλλαγείς από τις ανησυχίες και να "καθαρίσεις" το μυαλό.

Σύμφωνα με την Emmy-Lou Knowles, διαισθητική θεραπεύτρια ο τρόπος είναι απλός. Η ίδια μίλησε στη βρετανική Daily Mail κι εξηγεί πώς μπορούμε ν΄αποβάλουμε το άγχος.

Όπως λέει η λύση δε βρίσκεται στα αρωματικά κεριά ή το να κάτσουμε σε στάση διαλογισμού με τα πόδα σταυρωμένα στο πάτωμα και προτείνει λύση περισσότερο ρεαλιστική.

Η άσκηση των 3 λεπτών που διώχνει το άγχος

Όπως λέει, το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσουμε τα μάτια και να κοιτάξουμε σταθερά σε ένα σημείο. Αν για παράδειγμα βρισκόμαστε στο γραφείο, μπορούμε να πατήσουμε με τα πόδια στο πάτωμα σταθερά και στη συνέχεια να στέψουμε όλη μας την προσοχή στην αναπνοή μας. Να νιώσουμε την εισπνοή, βαθιά από τη μύτη μέχρι την κοιλιά και να εκπνεύσουμε απλά με έναν αναστεναγμό. Σύμφωνα με την ίδια ο αναστεναγμός είναι κάτι το υπέροχο κι είναι σαν το σώμα να πατάει το κουμπί επαναφοράς.

Αν επαναλάβεις την άσκηση οκτώ φορές - κάτι που δε θα πάρει πάνω από 3 λεπτά της ώρας - θα διαπιστώσεις πως θα αισθανθείς ανακουφισμένη από το φορτιο του άγχους.