Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς (7 περιπτώσεις)

13.05.2015
Μπορεί να τρώγεσαι να εκφραστείς και να μοιραστείς με όλους τη γνώμη σου ή το τελευταίο καυτό κουτσομπολιό που άκουσες, όμως μερικές φορές είναι προτιμότερο να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Γιατί όλες οι στιγμές δεν είναι ίδιες, ούτε όλες οι περιστάσεις...

Η σιωπή μερικές φορές είναι χρυσός!

Δεν μπορείς να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό και λες τη γνώμη σου ανοιχτά ακόμη κι αν γνωρίζεις πως αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό; Η αλήθεια είναι πως αν και η ειλικρίνεια είναι αρετή, σε κάποιες περιπτώσεις η σιωπή είναι καλύτερη.

%PHOTO1%

1. Δε συμπαθείς τον νέο αγαπημένο της κολλητής σου

Κράτα τη γνώμη σου για εσένα κι αυτό επειδή δε θα αρέσει και τόσο στην κολλητή να μάθεις πως δεν εγκρίνεις την επιλογή της. Σίγουρα θέλεις το καλύτερο γι΄αυτήν αλλά αν της το πεις κατάμουτρα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την εξοργίσεις.

2. Η κολλητή τρώει κέρατο κι εσύ το μαθαίνεις

Άλλη μια δύσκολη περίπτωση είναι κι αυτή. Μαθαίνεις ότι ο σύντροφος της φίλης σου την απατάει. Θα της το πεις; Αν δεν το κάνεις και ανακαλύψει πως το ήξερες, σίγουρα θα θυμώσει. Το ίδιο όμως μπορεί να γίνει και στην περίπτωση που της ανοίξεις τα μάτια. Σε γενικές γραμμές ίσως είναι καλύτερα να κρατήσεις το στοματάκι σου κλειστό και να βρεις τον τροπο να της το φέρεις ομαλά. Σου δίνουμε μερικές ιδέες.

Πώς να πεις στην κολλητή ότι τρώει κέρατο;

%PHOTO1%

3. Τα μυστικά των φίλων δεν είναι gossip

Έμαθες το πιο hot νέο και θέλεις να το διαδώσεις κατευθείαν στην παρέα; Πριν μιλήσεις στάσου ένα λεπτό και σκέψου: είσαι σίγουρη πως η φίλη θέλει να μαθευτεί; Μπορεί να είστε μια παρέα αλλά κάποια πράγματα δε λέγονται σε όλους. Αν θελήσει θα το πει η ίδια!

4. Θέλεις να ξεμπροστιάσεις κάποια/ον συνάδελφο;

Μήπως να το κάνεις ιδιωτικά; Οι καυγάδες και οι σοβαρές συζητήσεις δε χρειάζονται κοινό. Προσπάθησε να κρατήσεις τα νεύρα σου και να ζητήσεις μια συνάντηση εκτός γραφείου ή σε σημείο που δεν ακούγεστε. Κάθε τι θέλει σωστό χειρισμό και το να ξεμπροστιάσεις κάποιον μπροστά σε όλους δεν είναι ότι καλύτερο. Για να σε σέβονται μάθε να σέβεσαι!

%PHOTO1%

5. Αποκάλυψη εγκυμοσύνης

Είναι τέλειο να ενημερώνεις τους πάντες για τον ερχομό ενός μωρού εκτος κι αν... δεν είναι το δικό σου. Αν δεν είσαι σίγουρη πως η φίλη ή η συνάδελφος δε θέλει ν΄αποκαλύψεις την εγκυμοσύνη της, μη το κάνεις εσύ. Δεν είναι μόνο πως θα της στερήσεις να έχει τη χαρά να το κάνει η ίδια αλλά και πως δεν ξέρεις πότε θέλει να το κάνει δημόσια γνωστό. Υπάρχουν και προλήψεις...

6. Τσακώνεσαι ανοιχτά στα social media.... μμμ μήπως να το ξανασκεφτείς;

Το ξεκατίνιασμα μέσω social media όχι μόνο δε θα οδηγήσει πουθενά αλλά θα σε εκνευρίσει και θα σε εκθέσει δημόσια. Απλά σβήσε το ενοχλητικό σχόλιο και μη δίνεις συνέχεια, δεν έχει νόημα. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και τη σιωπή σου.

%PHOTO1%

7. Μιλάς δυνατά στο τηλέφωνο για ζητήματα προσωπικά;

Είναι απίστευτο το πόσα πράγματα συζητάμε στο δρόμο δυνατά μιλώντας στο τηλέφωνο. Είσαι σίγουρη πως οι άγνωστοι δίπλα σου στο λεωφορείο θέλουν ή χρειάζεται να μάθουν για τον καυγά σου με τον σύντροφό σου, την κολλητή που έχει ξεφύγει και τα έμπλεξε με παντρεμένο ή απλά για το γεγονός πως έχεις περίοδο; Δεν είσαι μόνη στο δρόμο... μη το ξεχνάς.

Σε ποιές άλλες περιπτώσεις πιστεύεις πως πρέπει να κρατάμε το στοματάκι μας κλειστό; Θέλουμε τη γνώμη σου. Γράψε τη με σχόλιο κάτω από τη δημοσίευση. Για να δούμε: ταυτίζονται οι γνώμες; Τι έχεις να προσθέσεις;