Μόνο το ιδανικό βάρος θα σε κάνει ευτυχισμένη

15.10.2010
Ξέχνα το κυνήγι προς έρευση του τέλειου άντρα. Σταμάτα να κάνεις συνεντεύξεις μπας και προσληφθείς στην τέλεια δουλειά! Σύμφωνα με μια 24ετή έρευνα, μόνο η επίτευξη του ιδανικού βάρους μπορεί να κάνει μια γυναίκα όσο περισσότερο ευτυχισμένη γίνεται!

Ξέχνα το κυνήγι προς έρευση του τέλειου άντρα. Σταμάτα να κάνεις συνεντεύξεις μπας και προσληφθείς στην τέλεια δουλειά! Σύμφωνα με μια 24ετή έρευνα, μόνο η επίτευξη του ιδανικού βάρους μπορεί να κάνει μια γυναίκα όσο περισσότερο ευτυχισμένη γίνεται!

Αντίθετα, τα υπέρβαρα άτομα φαίνεται πως οδηγούνται πιο εύκολα στη μιζέρια και υποφέρουν από απαισιοδοξία ακόμα περισσότερο σε σύγκριση με τα άτομα που δεν βρίσκουν ταίρι. Δηλαδή, το να είσαι ελεύθερη ή εργένισσα είναι πιο παρήγορο από το να είσαι παχουλή! Το συγκλονιστικό εύρημα της εν λόγω έρευνας- διενεργήθηκε από γερμανούς επιστήμονες λαμβάνοντας στοιχεία από το 1984- 2008) είναι πως ειδικά οι γυναίκες νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση με το να έχουν το βάρος που θέλουν παρά με το να βρίσκονται σε μια σχέση.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το στίγμα που χαρακτηρίζει τα υπέρβαρα άτομα στη σημερινή κοινωνία, έχει γίνει τόσο μεγάλο που επηρεάζει κάθε κομμάτι της ζωής του ατόμου που το κουβαλά.

Η δρ Παμ Σπουρ (Pam Spurr), ψυχολόγος και συγγραφέας του "How to be a Happy Human" (Πώς θα γίνεις μια ευτυχισμένη γυναίκα) τόνισε:

"Έχω δουλέψει με πολλές υπέρβαρες γυναίκες και το κιλά δεν βγαίνουν από το μυαλό τους ούτε στιγμή. Και δεν βρίσκεται μόνο στο πίσω μέρος του μυαλού τους αλλά μπροστά μπροστά, γιατί η κοινωνία μας φροντίζει να μας ζυγίζει και να μας εκτιμά διαρκώς, βάσει του μεγέθους, του σώματος και του πόσο ελκυστικές είμαστε. Κι εμείς οι γύρω έχουμε βέβαια την ευθύνη μας αφού τείνουμε να στιγματίζουμε τα παχύσαρκα άτομα. Σκεφτόμαστε πως χαρακτηρίζονται από τεμπελιά ή βλακεία ή πως απλά αδιαφορούν για την κατάσταση που βρίσκονται".

Σε αντίθεση με τα παραπάνω και κόντρα σε ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, το να είσαι μπακούρι, έχει γίνει πλέον κοινωνικά αποδεκτό, ειδικά στη μετά "Sex and the City" εποχή, κάτι που στηρίζει και η Σπουρ:

"Τα ελεύθερα κορίτσια σκέφτονται πιο ελπιδοφόρα από τα παχουλά κορίτσια. Μπορεί να είμαι λεπτή, σκέφτονται αλλά είμαι χαριτωμένη"!

Τώρα για την περίπτωση που κάποια κοπέλα είναι και μόνη και παχουλή, η έρευνα δεν μας δίνει φως στο τούνελ!

Σπίτι ή καριέρα;

Ένα από τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, έδειξε πως οι γυναίκες στη Γερμανία που έζησαν μεταπτώσεις στη ζωή τους ανάμεσα στις δεκαετίες 1984- 2008, φάνηκαν να είναι πιο ευτυχείς και ικανοποιημένες από τη ζωή τους, φτιάχνοντας ένα καλό σπιτικό και έχοντας καλή προσωπική ζωή, παρά αποκτώντας την ιδανική δουλειά και κάνοντας μεγάλη καριέρα.

Σύμφωνα μάλιστα με το "Journal Proceedings of the National Academy of Sciences", η κοινωνικότητα καθώς και η συχνότατη άσκηση, μπορούν να αυξήσουν την πληρότητα ζωής του ατόμου που χαρακτηρίζεται από τα παραπάνω κατακόρυφα. Βέβαια, είναι εκπληκτικό πως παρά τα όσα αναφέραμε παραπάνω, ακόμα και το να μην έχουμε πολλή δουλειά, μπορεί να μας κάνει περισσότερο δυστυχισμένες από το να δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του "Max Planck Institute for Human Development" στο Βερολίνο υποστηρίζουν:

"Τα δύο φύλα υποφέρουν όταν βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας ή όταν βγάζουν λίγα χρήματα κι αυτό γιατί στη σημερινή εποχή, το να μην έχεις χρόνο για να κάνεις διακοπές είναι προτιμότερο από το να μην έχεις τα χρήματα για να κάνεις τις διακοπές που θέλεις"!

* Όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν την γερμανική κοινωνία και δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως τα ελληνικά δεδομένα!

Κ.Π