Personal training

21.02.2003
Δεν σας αρέσει ο συνωστισμός των γυμναστηρίων... Οι απαιτήσεις σας είναι αυξημένες, αλλά ο χρόνος σας περιορισμένος...
Δεν σας αρέσει ο συνωστισμός των γυμναστηρίων... Οι απαιτήσεις σας είναι αυξημένες, αλλά ο χρόνος σας περιορισμένος... Η απάντηση είναι το personal training! Μιλήσαμε με την Μαρία Νοταρά, personal trainer, και διευκρινήσαμε πολλές απορίες μας!

Τι είναι το personal training;
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσωπικής εκγύμνασης, προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες του αθλούμενου, ανάλογα με την ηλικία του, το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης, το χρόνο που διαθέτει και τον τύπο άσκησης που τον ευχαριστεί.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του personal training;
Απολαμβάνετε την αποκλειστικότητα! Γυμνάζεστε με το δικό σας ρυθμό υπό την διαρκή επίβλεψη του προσωπικού σας γυμναστή, ο οποίος φροντίζει για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων.
Αλλά, ίσως, το πιο σημαντικό είναι ότι θα λάβει υπόψη του μικροπροβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε και το πρόγραμμα που θα διαμορφώσει θα στοχεύει παράλληλα με την εκγύμναση και στην αποκατάσταση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Σε ποιο χώρο πραγματοποιείται;
Ο προσωπικός σας γυμναστής μπορεί να έρχεται στο σπίτι σας. Ωστόσο, ανάλογα με το στόχο που θα έχετε θέσει από κοινού και τις προτιμήσεις σας, η άσκηση μπορεί να γίνεται και σε εξωτερικούς χώρους. Σε πάρκα, σε στάδια, σε πισίνες ή ακόμα και στη θάλασσα.

Τι μπορεί να πετύχει κανείς με την άσκηση;
Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά. Άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Όταν κανείς γυμνάζεται σωστά και συστηματικά βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση και τη γενική του εμφάνιση, αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή του, αποκτά ευλυγισία, σωματική και ψυχική ευεξία και αυτοπεποίθηση. Μακροπρόθεσμα, η άσκηση προλαμβάνει παθήσεις, όπως για παράδειγμα την οστεοπόρωση και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Μαρία Νοταρά
Τηλ: 6973042647

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ